www.car.cz
 

Viktor Chytka a Jiří Janeček nyní v Maďarsku každý sám
     14.7.2009 16:51 - tisková zpráva


Posádka Viktor Chytka a Jiří Janeček se rozdělí a každý v Maďarsku usedne do jiného vozu

Prohun 500 (H)

Po čtyřech týdnech odpočinku se náš tým chystá na další závodní víkend, tentokráte do Maďarska. Lázeňské město Gyula, ležící kousek od rumunských hranic se stane dějištěm dalšího závodu maďarského mistrovství , ale především je také dalším podnikem v seriálu Zóny Střední Evropy(CEZ) , a tak na něm náš tým nemůže chybět. Pro maďarský závod připravil dokonce dva soutěžní vozy.

Posádka Viktor Chytka a Jiří Janeček se rozdělí a každý usedne do kabiny jiného vozu, respektive stejného, neboť sportovním náčiním se oběma stane Toyota LC 120 jedoucí ve sk. T2. Viktor Chytka usedne do zbrusu nového vozu, kde si na sedadle spolujezdce odbude svou premiéru nový člen týmu Dušan Kunovský, který je také součástí velkého projektu Czech Dakar Teamu a v lednu se v Argentině s další Toyotou LC 120 postaví na start 32. ročníku nejslavnějšího závodu . Do druhého, Dakarem a mnoha dalšími soutěžemi zoceleného vozu, usedne Jiří Janeček, jehož bude navigovat Lukáš Vacovský.

Kromě dvou Toyot z Offroad centra se do Maďarska vydá z Česka taktéž Miroslav Zapletal, který je jako už tradičně velkým favoritem na celkový triumf. Zbytek startovního pole je tvořen maďarskými posádkami, doplněn o jednu italskou a jednu německou posádku.

Technické a administrativní přejímky, jež jsou naplánovány na páteční dopoledne budou pro náš tým , jak je již v Maďarsku tradicí, jistě velmi „zábavné. Všude ve světě (vyjma Maďarska), nemají Toyoty problém.

Jen v Maďarsku! Je to předně způsobeno neznalostí a ignorací maďarských techniků přílohu J FIA. Tento problém se vleče už několik let a povolené úpravy přílohou J FIA pro sk T2 v Maďarsku prostě neplatí. Striktně vyžadují sériový vůz tak, jak je vyobrazen v homologačním listu - tedy s okny, jedním tlumičem na kolo, bez výztuh apod.

http://www.dakarpraha.cz/

http://www.czech-dakar.cz/


 
 
Fotogalerie:   Czech Dakar team na Autosalonu Brno 2009, foto týmu Yascha

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose