www.car.cz
 

Příznivé zprávy pro motoristy z Chorvatska hned na začátku sezóny
     14.7.2009 17:07 - Pavel Jelínek


Jak známo, oblíbené  Chorvatsko v letech minulých hodně komplikovalo  cestovatelům výhody faktu, že  se jedná  o  nejbližší moře pro našince a že jich tam taky  proto jezdily miliony....

Jednalo se o řadu komplikací  i  nesmyslných  poplatků na trase nebo i jiných opatření, ale zdá se, že se blýsklo na lepší časy.

Motoristy jistě může jen těšit, že již od posledního května byl na dálnici Záhřeb Split zahájen provoz v obou tubusech tunelů Mala Kapela a Svieti Rok, což byl v minulosti  veliký  "špunt"... A mnohdy obrovské  a mnohahodinové zdržení. Provoz tak  byl zahájen dokonce ještě v předstihu a to o mesíc dříve. Dosud se totiž jezdilo pouze jedním  tubusem obousměrně, což  často vyvolávaly  veliké a někdy až   několikahodinové fronty.

Navíc došlo i k očekávané změně v ceně mýtného na slovinských dálnicích. Od 1. července 2009 jsou totiž nově zavedeny týdenní a měsíční známky ( v ceně 15, resp 30 Euro).

Zdá se tedy, že Chorvatsko a tamní moře bude  pro naše turisty letos zase zajímavější a přístupnější....


 
 
Fotogalerie:   Vídeňská ulice v Brně po přívalové bouřce, červen 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose