www.car.cz
 

V ČEKYNI na Přerovsku budou dražit dva veterány : Škodu 650 (1930) a Felicii (roadster - 1963)
     15.7.2009 23:47 - tisková zpráva


V Čekyni jdou do dražby dva veteráni

 

V pátek 17. července od 14 hodin se v areálu exekučních skladů Exekutorského úřadu Přerov v Čekyni uskuteční dražba více než 450 movitých věcí. Dražena budou mimo jiné dvě historická vozidla. Jedná se o automobil Škoda 650, který byl vyroben v roce 1930, a automobil Škoda Felicia (roadster) vyrobený v roce 1963. U prvního byla vyvolávací cena stanovena na 420 000 korun, u druhého pak na 90 000 korun.

U automobilu Škoda 650 se jedná o limuzínu s dřevěnou kostrou  a plechovými panely s modrozeleným čalouněním. Vozidlo je poháněno řadovým, zážehovým čtyřdobým šestiválcem. Tento předválečný automobil je skvělou ukázkou dokonalé práce automobilky Škoda a toto vozidlo se řadilo mezi luxusní vozy tehdejší doby,“ říká JUDr. Tomáš Vrána, soudní exekutor Exekučního úřadu v Přerově, který dražbu organizuje.

Druhým neméně zajímavým a velmi populárním vozidlem mezi sběrateli historických vozidel je Škoda Felicia Roadster. Jde o čtyřmístnou dvoudveřovou verzi roadsteru otevřené karosérie v červené barvě. Toto vozidlo je poháněno čtyřdobým, zážehovým, kapalinou chlazeným řadovým čtyřválcem OHV, umístěným podél za přední nápravou. Populární vůz šedesátých let bude jistě další ozdobou páteční dražby.

Tomáš Vrána upozorňuje vážné zájemce o tato vozidla na nutnost složení dražební jistoty ve výši 200 000 korun pro vozidlo Škoda 650 před zahájením dražby v pokladně na místě. Doplacení je nutné do sedmi dnů. U vozidla Škoda Felicia se vyžaduje uhrazení ceny po udělení příklepu.

Dražba, kterou organizuje Exekutorský úřad Přerov soudního exekutora JUDr. Tomáše Vrány, se uskuteční v areálu exekučních skladů v Zámecké ulici v Čekyni. Obhlídka bude umožněna o dvě hodiny dříve.

V rámci páteční dražby se bude dražit více než 450 položek movitých věcí, kromě zmíněných veteránů přijde na řadu zejména elektronika, bílá technika, počítače, sportovní potřeby, kola, nábytek, vybavení domácnosti, stroje či nářadí.

Movité věci se vyvolávají v dražbě za třetinu odhadní ceny. Kompletní seznam dražených věcí naleznete na http://www.exekuce.cz/drazby-movitych-veci.htm.

 

O Exekutorském úřadu Přerov soudního exekutora JUDr. Tomáše Vrány:

Exekutorský úřad Přerov JUDr. Tomáše Vrány zahájil činnost v roce 2001 a s více než 22 000 provedenými exekucemi v roce 2008 tak dnes patří mezi pět největších exekutorských úřadů v České republice. Okolo 70 % exekucí úřad realizuje na Moravě a 30 % na území Čech. Úřad má více než 100 zaměstnanců. Další informace o úřadu jsou k nalezení na www.exekuce.cz.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose