www.car.cz
 

Přehlídka zvučných jmen v Brně. Biaggi a Nakano zde už testovali
     16.7.2009 10:31 - tisková zpráva


Přehlídka zvučných jmen

Startovní listina letošního mistrovství světa superbiků čítá bezmála 30 jmen. Po odchodu australského mistra světa Troy Baylisse, který v závěru loňské sezóny pověsil přilbu na hřebík, se o uvolněný superbikový trůn vehementně perou Japonec Noriyuki Haga na továrním stroji Ducati a nový muž seriálu, Američan Ben Spies  v sedle firemního superbiku Yamaha. Ke kandidátům na letošní titul se velmi dobrými výkony v posledních závodech přiřadil také italský Hagův týmový kolega Michel Fabrizio.

K předním jezdcům patří další zvučná jména jako například Ital Max Biaggi (Aprilia), mladý Angličan Jonathan Rea (Honda), jeho krajané Leon Haslam (Honda), Tom Sykes (Yamaha) a Shane Byrne (Ducati), Španělé Carlos Checa (Honda) a Ruben Xaus (BMW), Japonci Shinya Nakano (Aprilia), Ryiuichi Kiyonari (Honda) a Yukio Kagayama (Suzuki).   

Na startovních roštech nechybí ani exmistr světa Australan Troy Corser, který se spolu se španělským jezdcem Xausem podílí na vývoji zbrusu nových závodních superbiků BMW.

 
Biaggi a Nakano v Brně už testovali

Už v následujícím týdnu po závodě v Donington Parku si do Brna pospíšil italský tovární tým Aprilia, který letos zvolil Masarykův okruh za svoji oficiální testovací trať. Populární Ital Max Biaggi a Japonec Shinya Nakano byli opravdu pilní a během dvou dní obkroužili každý zhruba 140 kol. „I když druhý den nám zkrátila dešťová přeháňka, byly testy užitečné.  

Vyzkoušeli jsme řadu nových věcí v motorů  a podvozkových komponentů, před Brnem budeme testovat ještě v Imole. Doufám, že se nám bude             v Brně dařit i v závodě. Brněnskou trať mám rád a vždy mi seděla,“ spokojeně odjížděl z jihomoravské metropole 38 - letý Max Biaggi, bývalý čtyřnásobný mistr světa třídy 250 ccm. Brněnská bilance povahově poněkud komplikovaného Itala je skutečně ohromující: čtyřikrát zde vyhrál třídu 250 ccm, dvakrát třídu  500 ccm po jednom zlatém věnci si odvezl ze závodů tříd MotoGP a Superbike 

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   SBK 2009 a Jakub Smrž míří do Brna, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose