www.car.cz
 

Superbike značky BMW v Brně po 50 letech
     16.7.2009 10:44 - tisková zpráva


Milí přátelé,
už za týden ožije brněnský Masarykův okruh skvělou motoristickou událostí. Brno bude o víkendu 24. - 26. července 2009 hostit mistrovství světa motocyklových superbiků a supersportů.
Na tučné nabídce pěti nedělních bitev se vedle dvou jízd superbiků a jednoho závodu mistrovství světa supersportů budou podílet také klání mistrovství světa mistrovství Evropy třídy Superstock 600 a Superstock 1000 FIM Cupu.

Je nepochybné, že se ruku v ruce se srpnovou Grand Prix České republiky stane mistrovství světa superbiků na Masarykově okruhu největší letošní motoristickou událostí na domácí sportovní scéně.

Radek Ječmínek                                              Amos Krejčí
Společnost B Sport                                         mediální spolupráce
promotér závodu



BMW v Brně po 50 letech
Žádná jiná světová motocyklová série na okruzích nenabízí tak pestrou paletu zúčastněných značek, jako letošní mistrovství světa superbiků. K tradičním značkám Ducati, Honda, Yamaha, Suzuki a Kawasaki se nově přidaly německé stroje BMW a po několikaleté přestávce se vrátila italská Aprilia. Zajímavý je především vstup mnichovské značky BMW, považovaný některými odborníky za předzvěst jejího vývoje motocyklu třídy MotoGP.

Ostré závodní motocykly BMW závodily v Brně před rovným půlstoletím. Angličan Dickie Dale obsadil tehdy v roce 1959 v závodě třídy 500 ccm třetí místo, ještě pronikavěji se však tyto stroje prosadily na starém Masarykově okruhu v předcházejících sezónách. V letech 1956 - 57 vyhrál královskou kubatur v Brně populární Rakušan Gerold Klinger a vítězný hattrick bavoráků v jihomoravské metropoli dovršil o rok později právě Dickie Dale.

Potom už firma BMW zasahovala pouze do kategorie sajdkárů a až v minulých letech se na novém Masarykově okruhu objevily v rámci motocyklového mistrovství světa doplňkové závody sportovních strojů BMW.

Žádné muší váhy. Klidně 330 km/hod.
Technické reglementy mistrovství světa superbiků připouštějí ke startu čtyřválcové stroje o objemu 1000 ccm, zatímco dvouválce, reprezentované aktuálně italskými superbiky Ducati, mohou mít objem 1200 kubických centimetrů.

S výkony motorů přes 200 koní dosahují superbiky dle použitých převodů maximální rychlosti až 330 km/h.

Předprodej vstupenek na závod v Brně probíhá na:
www.ticketstream.cz, www.ticketportal.cz, www.brno-circuit.com

 

PR


 
 
Fotogalerie:   SBK 2009 a Jakub Smrž míří do Brna, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose