www.car.cz
 

Eurocup F Renault 2.0 i náš Adam Kout v sobotu v Silverstone
     17.7.2009 11:23 - tisková zpráva


Kout v první řadě
Seriál Eurocupu F Renault 2.0 pokračuje tento víkend podnikem v chrámu britského motoristického sportu – v Silverstone.


V sobotu však domácí diváci, už předtím rozmrzelí z vyřazení svého favorita Andyho Murraye při tenisovém Wimbledonu, opět smutnili. Svoji hymnu si neposlechli a v kvalifikaci Eurocupu dokonce místní matador Adrian Quife-Hobbs vyklidil pole nejen španělsko-portugalsko-francouzské konkurenci, ale i závodníkovi, s nímž patrně vůbec nepočítal.

O šok nejen pro sebevědomého Brita, ale i pro dosavadní lídry celkového pořadí Alberta Costu a Antonia Felixe da Costu, se postaral český reprezentant Adam Kout. V Superpole, do něhož postoupilo 24 nejrychlejších ze základní části kvalifikace, totiž nestačil jen na Francouze Jeana Erika Vergneho, který ho porazil o pouhých 21 tisícin sekundy!

„Nic takového jsem nečekal. Je ale pravda, že Silverstone patří svým charakterem k mým nejoblíbenějším tratím. Už v pátek při volných trénincích jsem cítil, že bychom mohli být hodně rychlí. Usilovně jsme, já i můj tým Křenek Motorsport, pracovali, a výsledek se nyní dostavil,“ prohlásil Kout. Nad výkonem novopečeného maturanta z Brandýsa nad Labem kroutili hlavou i techničtí komisaři, a tak zatoužili po důkladné prohlídce jeho auta. Shledali ho ovšem v dokonalém pořádku.

Také začátek odpoledního závodu vzbuzoval naděje, že stupně vítězů by nemusely být pouhým snem. Kout dobře odstartoval a uhájil druhou pozici, ačkoliv se oba Costové vehementně snažili dostat před něj. Podařilo se jim to až ve čtvrtém kole, kdy našli skulinku v do té doby bezchybné obraně. Kout však následně stabilizoval situaci a pomalu se začínal vzdalovat pátému Mikimu Monrasovi.

Radost malé české výpravě však vydržela pouze do třetiny jízdy. Koutova formule náhle zpomalila a posléze zastavila vedle dráhy. „Zlomila se přední poloosa, zřejmě po nějakém přejezdu obrubníku. Nepamatuji se, kdy se nám něco podobného přihodilo naposledy. A musí to přijít zrovna teď, smutnil týmový šéf Josef Křenek.

Na kdyby se samozřejmě nehraje, ale zpočátku suverénně vedoucí Vergne si ve snaze ujet pronásledovatelům totálně zničil pneumatiky, v závěru se dvakrát sklouzl mimo trať a nakonec byl rád, že ubránil alespoň třetí příčku. Pokud by Adam Kout zůstal v závodě, patrně by ho dojel...

Druhý náš zástupce Jakub Knoll se na pro něj neznámém okruhu zlepšoval kolo od kola a v cíli byl nakonec klasifikován na solidním 20. místě.


V neděli se jede druhý závod, do něhož vyrazí Adam Kout z třetí pozice na roštu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Adam Kout s FRenault druhý na Silverstone 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose