www.car.cz
 

V Třebíči se prezentovalo 87 posádek, včetně všech avizovaných favoritů
     17.7.2009 23:24 - tisková zpráva


V Třebíči se prezentovalo 87 posádek, z favoritů nikdo nechybí

Formální a technickou přejímkou na 20. ročník Horácké rally v Třebíči prošlo celkem 87 posádek. Na sobotním startu nebude chybět žádný z favoritů, z předních jezdců se omluvili pouze Petr Brynda, Jaromír Tomaštík a Antonín Novák. Jubilejní ročník Horácké rally se započítává do AutoCont Mistrovství České republiky ve sprintrally 2009 a Mistrovství České republiky historických automobilů v rally.

„Seznamovací jízdy proběhly bez problémů. Pouze na rychlostní zkoušce Bezděkov – Panenská Rozsíčka nám pár posádek trénovalo v protisměru, ale rychle jsme sjednali nápravu,“ uvedl Miloš Morávek, ředitel Horácké rally.

K největším favoritům patří vedoucí jezdec českého rallysprintového šampionátu a loňský mistr Josef Peták (Peugeot 207 S2000), vítěz letošních dvou rallysprintů Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX) a Pavel Valoušek (Mitsubishi Lancer EVO IX). Do popředí na čelních příčkách promluví i čtveřice jezdců na vozech specifikace WRC: Karel Trněný (Škoda Fabia WRC), Slovák Igor Drotár, Jan Štěpánek a David Komárek (všichni Škoda Octavia WRC).

Z dalších jezdců promluví do pořadí na čelních příčkách Roman Odložilík (Peugeot 207 S2000), Josef Semerád, Jan Sýkora, Radek Mifka, Milan Pantálek (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX). Největší hvězdou rallysprintu v okolí Třebíče je okruhový a formulový jezdec Tomáš Enge (Mitsubishi Lancer EVO IX CNG), jenž opět usedne za volant auta na stlačený zemní plyn.

Horácká rally startuje v sobotu 18. července v 9 hodin na Karlově náměstí v Třebíči, na cílové rampě se objeví první posádka na stejném místě v 17:58 hodin. Uvodní rychostní zkouška Horní Újezd – Slavice startuje v 9:24 hodin. Trať soutěže měří 285 km a obsahuje celkem 10 rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 74 km.


Posádky, které si nevyzvedly itinerář:

Petr Brynda, Štěpán Palivec (Renault Clio R3), startovní číslo 17

Jaromír Tomaštík, Jaroslav Vrečka (Subaru Impreza STi), startovní číslo 22

Antonín Novák, Jiří Vajdák (Citroen Saxo S16000), startovní číslo 24

Michal Křemen, Petr Motz (Mitsubishi Lancer EVO VIII), startovní číslo 36

Václav Stejskal, Petr Vejvoda (Renault Clio), startovní číslo 46

Jakub Brázda, Zdeněk Brázda (Honda Civic 1.6 VTi), startovní číslo 52

Zdeněk Vrátníček, Karel Hédl (Skoda Felicia), startovní číslo 77

Ctirad Hájek, Eduard Perski (Opel Kadett Coupe), startovní číslo 204





V Třebíči 17. července 2009 Roman ORDELT

tiskový mluvčí

20. Horácká rally 2009


 
 
Fotogalerie:   Vzpomínka na Barum rallye objektivem Mirka Knedly sen.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose