www.car.cz
 

Na klobúku zůstal brněnský tým bez bodů - havárie
     tisková zpráva


„Valašský klobúk 2004“ – havárie
a Kart Arena Racing Team bez bodů

MČR, MSR, ČST – „Valašský klobúk“, Malá Bystřice: 17.–18. 7. 2004
Šestý podnik MČR v závodech automobilů do vrchu v Malé Bystřici u Vsetína se letos konal již jako 6. ročník na tradiční trati se startem v Malé Bystřici, ale cíl v Dušné byl prodloužen cca o 400 m. Tak trať získala nový retardér a má nyní délku 3,508 km s převýšením 215 m. Tento podnik se započítával také do Mistrovství Slovenska, do seriálu o Česko-Slovenskou trofej (ČST) a také jako závod FIA Zóny střední Evropy.

Přestože šlo o mezinárodní závod, byla skupina Super Production (dále jen SP), velice „slabě“ obsazena. I když bylo předem přihlášeno 9 jezdců, do závodu nastoupili jen jezdci Kart Arena Racing Teamu. Tím pádem bylo jasné, že se pojede jen o poloviční mistrovské body. Tak se Kart Arena Racing Team rozhodl nasadit jen jeden závodní vůz s tím, že sobotní závod pojede jezdec Dan Michl a nedělní závod absolvuje jezdec Tomáš Kusý. Tato varianta tak umožňovala neplýtvat zbytečně finanční prostředky a šetřit také závodní techniku, pneumatiky apod.

Sobotní ráno dalo jednoznačně zapomenout na předchozí „promočené“ závody a bylo jasné, že se pojede za krásného letního počasí, na které se dlouho čekalo. Protože ve skupině SP do dvou tréninkových jízd nastoupil jen jezdec Dan Michl, šlo v podstatě o nutnou formalitu pro připuštění do závodu.

První závodní jízda však byla pro Kart Arena Racing Team i tou poslední, protože doposud rychlý a velice spolehlivý Dan Michl nedobrzdil do pravotočivé zatáčky a po kontaktu se svodidly poničil závodní vůz natolik, že nebylo možno pokračovat. To se týkalo také nedělního závodu, protože vůz byl natolik poškozen, že nešlo vůbec uvažovat o opravě na místě, tak již v sobotu večer Kart Arena Racing Team letos netradičně „balil“ a odjížděl bez bodů domů.

Bylo to o to horší, že následující víkend se jel další podnik započítávaný do MČR, ČST a také do ME na slovenské pezinské „Babě“ – jeho účast byla silně ohrožena.
PS: nakonec se ale vše povedlo a Michl na Babě vyhrál.....



Tisková zpráva Kart Arena Racing Teamu, v Brně 27. 7. 2004

Průběžné pořadí MČR – skupina SP po 11 závodech:
1. KUSÝ Tomáš, Mgr. 137 bodů
2. MICHL Dan 125 b.
3. RYBNÍČEK Martin 89 b.
4. VOJÁČEK Petr 72 b.
5. BENEDIKT Petr 72 b.
6. JERMAN Martin 62 b.
7. JERMANOVÁ Gábina 39 b.
8. VOJÁČEK Lukáš 26 b.
9. SCHREIBER Pavel 16 b.
10. LOS Jiří 10 b.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose