www.car.cz
 

Automobilka AUDI oslavila své stoleté výročí velkolepým galavečerem
     20.7.2009 15:49 - tisková zpráva


Značka Audi oslavila v Ingolstadtu své stoleté jubileum dvěma světovými premiérami.

 Dvě světové premiéry k jubileu Audi AG

• Automobilka oslavila své stoleté výročí velkolepým galavečerem v Ingolstadtu
• Německá kancléřka Angela Merkelová: „Je to další důkaz konkurenceschopnosti na trhu.“
• Poprvé si mohla veřejnost prohlédnout Audi A5 Sportback a koncertní křídlo od Audi Design

Značka Audi oslavila včera večer v Ingolstadtu své stoleté jubileum dvěma světovými premiérami. Během galavečera v budově Audi Forum prožilo 1800 pozvaných hostů velkolepý program oslav, které probíhaly rovněž na vnějších prostranstvích. Mezi vyvrcholení večera patřil projev německé kancléřky Angely Merkelové, představení nového Audi A5 Sportback a první koncert čínské pianistické hvězdy Lang Langa na křídle od Audi Design.

Rupert Stadler, předseda představenstva AUDI AG, přivítal na oslavách jubilea celou řadu slavných osobností ze světa politiky, průmyslu, sportu, kultury a vědy. Mezi hosty byli ministerští předsedové vlád spolkových zemí Bavorsko, Dolní Sasko a Badensko-Württembersko Horst Seehofer, Christian Wulff a Günther Oettinger, dále prezident VDA Matthias Wissmann, basketbalová hvězda Dirk Nowitzki, Karl-Heinz Rummenigge z FC Bayern Mnichov a legendy motoristického sportu jako Jacky Ickx, Walter Röhrl, Hans-Joachim Stuck a osminásobný vítěz závodu 24 h Le Mans Tom Kristensen.

„Stejně jako strom potřebuje hluboké kořeny, neobejde se silná firma bez nepřerušované tradice,“ zdůraznil generální ředitel Audi ve svém projevu, v němž se zabýval mnohotvárnou historií automobilky Audi. Na den přesně před 100 lety založil automobilový průkopník August Horch firmu August Horch Automobilwerke GmbH v Cvikově, kterou o něco později přejmenoval na Audi Automobilwerke podle latinského překladu svého příjmení.

Stadler vysvětlil, jak si značka Audi vytvořila během následujících desetiletí silnou reputaci výrobce s průkopnickým duchem a vizionářskou prozíravostí, čímž se zařadila mezi vedoucí výrobce prémiových automobilů. Avšak lidem od Audi tento úspěch nikdy nestoupnul do hlavy. „Stojíme nohama na pevné zemi
a nadále rozvíjíme kulturu podnikání s citlivou, flexibilní a štíhlou organizací,“ vyzdvihl Stadler.

Rupert Stadler nezapomněl ani na budoucnost a v této souvislosti mimo jiné prohlásil: „Zvětšíme náš technický náskok.“ Audi již usilovně hledá klíčovou technologii pohonu budoucnosti. „Podle našeho názoru překlene hybridní technika propast mezi spalovacími motory a elektrickým pohonem, který bude posléze získávat na významu,“ vysvětlil ředitel Audi. Jako příklad z této oblasti zmínil účast značky Audi na projektu „Electronic Performance“, který financuje spolkové ministerstvo školství a výzkumu. Pod patronátem tohoto ministerstva plánuje AUDI AG urychlit vývoj elektromobilu ve spolupráci s renomovanými partnery z různých průmyslových oborů a z výzkumu.

Na galavečeru se veřejnosti poprvé představila novinka Audi A5 Sportback. Sportovní pětidveřový model je po kupé a kabrioletu již třetím členem modelové řady A5. Obzvlášť vyniká vydařeným spojením elegance, komfortu a každodenní použitelnosti. Nový model Audi se začne prodávat v září.

Nejnovější model ve výrobní řadě Audi odhlalil Rupert Stadler spolu s Angelou Merkelovou. „Bez ohledu na to, jak se budou auta budoucnosti možná odlišovat od současných vozů, zůstane v lidech po celém světě touha po individuální mobilitě,“ prohlásila kancléřka Merkelová ve svém osobním podcastu na internetu. Zdůraznila skutečnost, že jedním z nejdůležitějších úkolů budoucnosti bude prosazování ochrany klimatu, šetrného zacházení s energiemi a bezpečnosti. „Audi a sto let úspěchů této značky reprezentuje proto také ostatní společnosti v automobilovém průmyslu,“ zdůraznila Merkelová.

Čínská klavírní hvězda Lang Lang zahrál jako mezinárodní velvyslanec značky Audi úplně první koncert na novém koncertním křídle, které navrhlo designérské studio Audi v Mnichově. Tento hudební nástroj s charakteristicky tvarovaným tělem najde uplatnění jako koncertní klavír na budoucích prestižních hudebních akcích.

Mezi další kulturní zážitky galavečera patřilo působivé osvětlení budovy Audi Forum světelným umělcem Gerry Hofstetterem a premiéra symfonie, kterou složil speciálně pro slavnostní večer hudební producent Leslie Mandoki. Klasické dílo zahrála Nová filharmonie Frankfurt pod taktovkou Paula Mombergera. Galavečer v budově Audi Forum moderoval známý televizní konferenciér Thomas Gottschalk.

Další plánované akce oslav stého výročí Audi

Galavečer otevřel týdenní program oslav stého výročí značky Audi pro zaměstnance Audi a pro lidi z regionů kolem Ingolstadtu a Cvikova, kde se značka Audi zrodila. Die Fantastischen Vier, jedna z nejoblíbenějších německých hip-hopových skupin, bude hrát v Ingolstadtu na party „Audi Rocks 100“, která se uskuteční v pátek 17. července. Čtyři hudebníci ze Stuttgartu budou hrát a zpívat naživo a „unplugged“ během svého vystoupení v Audi Forum za doprovodu šedesátičlenného mezinárodního symfonického orchestru. Zpěvačka Oceana rozvlní posluchače svou směsí soulu, reggae, funku a hip-hopu od 19 h.

Následující den byl zcela zasvěcen motoristickému sportu. V sobotu 18. července od 10 do 17 h vyšle Audi Tradition téměř veškeré závodní vozy z dlouhé historie značky na předváděcí jízdy na historickém Donauringu. Mezi vozy, které vyjely na okruh o délce přibližně 1,7 kilometru v centru Ingolstadtu, nechybí závodní vozy Auto Union Typ A a Typ D s motory přeplňovanými dvěma kompresory, legendární stroj ze závodů do vrchu Pikes Peak a závodní stroje z Le Mans a německého mistrovství cestovních vozů DTM.


V sobotu 25. července bude v Muzeu Augusta Horcha ve Cvikově otevřena speciální výstava s titulem „Od Horchu k Audi!“. Na místě, kde zakladatel firmy vytvořil před 100 lety Audi, budou vystaveny různé vozy z historie společnosti. Ve stejný den od 9:30 do 17 h bude na náměstí Platz der Völkerfreundschaft
v Cvikově probíhat narozeninová party pro celou rodinu. Kromě předváděcích jízd závodních vozů jako např. Auto Union Silver Arrow a různých soutěžních vozů Audi quattro je součástí programu také autogramiáda olympijského vítěze ve skocích na lyžích Jense Weissfloga. Večer pak vystoupí na koncertě pod širým nebem kapely My Excellence, SK 5, Alcazar a Spider Murphy Gang.

Oslavy jubilea vyvrcholí ve sportovním stylu ve dnech 29. a 30. července v mnichovské Allianz Aréně. Na pozvání AUDI AG zde sehrají čtyři špičkové mezinárodní fotbalové týmy turnaj o pohár Audi Cup. V úvodních zápasech turnaje ve středu 29. července změří síly Manchester United s týmem Boca Juniors z Buenos Aires (výkop v 18:30) a Bayern Mnichov bude hrát proti AC Milán (20:45). Finále Audi Cupu se bude hrát o den později od 20:45; zápas o třetí místo začne v 18:30.






AUDI je celosvětově uznávaným konstruktérem a výrobcem automobilů prestižní třídy. Prodeje Audi už třináct let nepřetržitě rostou, v roce 2008 automobilka Audi prodala 1 003 400 vozů, což představuje meziroční nárůst o 4,1 % oproti předcházejícímu roku.

Prodeje automobilů Audi na tuzemském trhu rostou už 14 let po sobě – vloni se pro vozy Audi v ČR rozhodlo 3784 zákazníků, což představuje nárůst 13,3 %. Audi je tak opět nejúspěšnější prémiovou značkou na českém trhu.

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose