www.car.cz
 

Barumka: hlavním sportovním komisařem bude žena, ředitelka řecké Acropolis
     22.7.2009 13:17 - tisková zpráva


Funkci hlavního sportovního komisaře zastane ve Zlíně poprvé žena! Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín znají nominaci klíčových činovníků Mezinárodní automobilové federace FIA, na jejichž hodnocení bude záležet další osud zlínské rally. V roli pozorovatele FIA přijede na devětatřicátý ročník populární barumky poprvé do Zlína pan Ludo Peeters z Belgie.

„Pan Peeters začal dělat pozorovatele rally před třemi lety, neboť předtím se specializoval na závody do vrchu. Je to velmi příjemný člověk, do Zlína přijede i s manželkou a velmi se do České republiky těší. V Belgii pracuje ve vrcholném motoristickém orgánu,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín. Věřme, že bude ve Zlíně spokojený jako loňský pozorovatel Jordi Parro Vidal ze Španělska, který přijede letos jako host rally.

Ve funkci hlavního sportovního komisaře přiletí do České republiky paní Anita Passalisová z Řecka. „“Poprvé k nám přijede v této funkci žena, která je navíc ředitelkou legendární Acropolis rally v Řecku. Je to hodně velká vzácnost, neboť ve FIA jsou tři ženy, jenž vykonávají tuto funkci. Anita se do Zlína velmi těší, Českou republiku navštívila pouze jednou, když viděla jen Prahu,“ řekla Regnerová.

Dalším sportovním komisař je Fred Gallagher z Velké Británie „Byl u nás v sedmdesátých letech jako spolujezdec Johny Hauglanda z Norska. Pamatuje si ještě tehdejší Gottwaldov. V současné době pracuje ve vedení Britské Rally. Není bez zajímavosti, že jeho paní Healey dělá šéfovou pro media na podnicích mistrovství světa,“ upřesňuje Regnerová. V roli sportovního komisaře se představí Tomáš Kunc z České republiky, známý z předchozích ročníků coby činovník péče o jezdce.

Letos bude vykonávat podruhé funkci sportovního komisaře. V historii barumky již poosmé zavítá do Zlína technický delegát FIA, jenž bude mít dohled nad technickými záležitostmi rally. Tuto funkci vykoná pan Jerome Toquet z Francie. „Jedná se o profesionálního pracovníka Mezinárodní automobilové federace FIA, “ uvedla Regnerová.

Bezpečnostním delegátem ASN je Jan Mochan, ve funkci hlavního technického komisaře bude působit Stanislav Mrkvan, hlavním časoměřičem je Vlastimil Lobiš. Ve funkci činovníků pro styk s jezdci se představí Wolfgang Gastorfer z Německa a Jiří Kulhan z České republiky. DELEGOVANÍ ČINOVNÍCI/OFFICIALS Pozorovatel FIA/ FIA Observer: Ludo PEETERS (B) Sportovní komisaři/ Stewards of the Meeting: Anita PASSALIS – President (FIA) Fred GALLAGHER (FIA) Mgr. Tomáš KUNC (ASN) Technický delegát FIA/ FIA Technical Delegate: Jerome TOQUET (FIA) Bezpečnostní delegát ASN( ASN Safety Delegate: Jan MOCHAN (CZ) Hlavní technický komisař/ Chief Scrutineer: Stanislav MRKVAN (CZ) Hlavní časoměřič/ Chief Timekeeper: Vlastimil LOBIŠ (CZ) Činovníci pro styk se soutěžícími/ Competitors´ Relations Officers: Wolfgang GASTORFER (D) Jiří KULHAN (CZ)

 

Ve Zlíně 21. července 2009

Roman ORDELT tiskový mluvčí Barum Czech Rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2009 - havárie Pantálka a Minaříka objektivem Míry Knedly jun.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose