www.car.cz
 

Lamborghini Super Trofeo pokračuje v belgickém Spa i s našinci
     22.7.2009 21:19 - tisková zpráva


Lamborghini Super Trofeo: Ve Spa společně nastoupí Jarek Janiš a Petr Charouz

Premiérový ročník Lamborghini Blancpain Super Trofeo pokračuje ve dnech 23. až 25. července třetím podnikem v belgickém Spa-Francorchamps. Na startu nebude ani tentokrát chybět tým Lamborghini Racing Eastern Europe. Česká stáj v Belgii nasadí jeden vůz, za jehož volantem se budou střídat Jarek Janiš a Petr Charouz.

Při předchozím podniku na městské trati v německém Norimberku si velmi dobře vedl Jarek Janiš, jenž ve všech třech víkendových závodech obsadil druhé místo za domácím Jensem Klingmannem. Oba zmínění piloti startovali sami, ve voze se nestřídali s jiným závodníkem a jednoznačně prokázali své jezdecké kvality, jenže před startem nedělního závodu je čekalo nepříjemné překvapení.

Protože oba podle rozhodnutí organizátorů poháru patří do kategorie „profesionální jezdec“, měli by závodit ve dvoučlenné posádce s týmovým kolegou z kategorie „poloprofesionálů“. Pořadatelé sice Janišovi a Klingmannovi nejprve start bez výhrad umožnili, následně ale své rozhodnutí přehodnotili a odečetli Jarkovi s Jensem polovinu bodů získaných v první a druhé jízdě a ve třetím závodě oba závodníky penalizovali 15 sekundami v podobě prodloužení povinné zastávky v boxech.

V Belgii by se nic podobného opakovat nemělo. Zkušenější Jarek Janiš se bude ve třech víkendových závodech za volantem vozu Lamborghini Gallardo se startovním číslem 77 střídat s Petrem Charouzem, kterého čekají první závody na proslulém okruhu Spa-Francorchamps. Nejmladší zástupce závodnické rodiny Charouzových se v rámci Lamborghini Super Trofeo poprvé představil v červnu na Norisringu, po chybě týmového kolegy, který vůz zničil už v kvalifikaci, si ovšem závodění příliš neužil. Proto si svou opravdovou premiéru odbude právě až ve Spa.

Petr Charouz: „Do Spa se opravdu těším, i když nevím, jaké to bude. Jde o dlouhou a náročnou trať, proto z ní mám samozřejmě určitý respekt. I když jsem s pohárovým Lamborghini příliš kol nenajezdil, mohu říct, že je to zajímavý vůz. Je sice hodně blízký sériovým autům, ale jedná se o čtyřkolku, takže svezení je to opravdu dobré.“

Jarek Janiš: „Na závody v Belgii se těším, protože Spa je krásný okruh a je příjemné tady závodit v jakékoliv kategorii a s jakýmkoliv vozem. Vždyť jde o jeden z nejlepších a nejkrásnějších okruhů v Evropě. Jsem moc rád, že se mohu do Spa zase vrátit. Velmi důležité bude nastavení vozu, protože trať je velice dlouhá, takže se správným nastavením můžete hodně získat, zatímco v opačném případě hodně ztratíte. Poprvé pojedu společně s Petrem, takže výsledek bude záležet na tom, jak se bude dařit nám oběma.“

Ve čtvrtek 23. června absolvují účastníci Lamborghini Super Trofeo volný trénink a kvalifikaci, v pátek se utkají o body do hodnocení šampionátu v rámci prvních dvou závodů. Třetí jízda odstartuje v sobotu dopoledne.

Průběžné pořadí šampionátu jezdců naleznete ZDE
Průběžné pořadí šampionátu týmů
naleznete ZDE

KALENDÁŘ LAMBORGHINI BLANCPAIN SUPER TROFEO 2009:

 15-16/05    Adria (FIA GT)
 26-28/06    Norisring (DTM)
 23-25/07    Spa (FIA GT)
 15-16/08    Silverstone (BTCC)
 18-20/09    Barcelona (DTM)
 02-04/10    Paul Ricard (FIA GT)

 

UŽITEČNÉ ODKAZY

 Oficiální stránky společnosti Reiter Engineering    reiter-engineering.com
 Oficiální stránky Lamborghini Super Trofeo  lamborghini.com
 Oficiální stránky Jarka Janiše  jarekjanis.cz
 Oficiální stránky Charouz Racing System  racing.charouz.cz
 Oficiální stránky BPA sport marketing a.s.  bpa.cz

BPA

PR


 
 
Fotogalerie:   ADAC GT Masters na Lausitzringu 2009, foto Karel Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose