www.car.cz
 

První srpnový víkend bude na S5 patřit nejen závodnímu víkendu DTM.
     22.7.2009 21:25 - tisková zpráva


Přímý přenos DTM z Oscherslebenu, ale i španělská Baja Espana - na SPORT 5
 
První srpnový víkend bude na televizi SPORT 5 patřit závodnímu víkendu DTM. V sérii přímých přenosů z německého Oscherslebenu SPORT 5 zprostředkuje kromě závodu DTM také závody doprovodného programu – F3 Euro Series, Porsche Carrera Cup, Seat Leon Supercopa a ADAC VW Polo Cup. To vše za účasti několika českých jezdců.

Závodem v Oscherslebenu se letošní kalendář DTM přehoupne do své druhé poloviny. Po čtvrtém podniku sezony vede průběžné pořadí šampionátu Gary Paffett s Mercedesem (24 bodů). Pouhé dva body ztrácí dvojnásobný mistr DTM z let 2004 a 2007 Mattias Ekström s konkurenčním Audi. Třetí místo drží se ztrátou čtyř bodů na vedoucí pozici Paffettův týmový kolega Bruno Spengler. Každý ze zmíněných tří jezdců – stejně jako průběžně čtvrtý úřadující mistr DTM Timo Scheider – má reálnou šanci na převzetí první příčky.

K pátému závodu DTM se chystá také český jezdec Tomáš Kostka, startující v barvách týmu KOLLES Futurecom-BRT s vozem Audi. Čtyřiadvacetiletý zlínský rodák dosáhl svého dosud nejlepšího výsledku v podobě 11. místa na německém Hockenheimringu.

Přímý přenos kvalifikace pátého podniku DTM v Oscherslebenu sledujte na SPORT 5 v sobotu 1. srpna od 13:30 hodin. Přímý přenos závodu pak nabídne tato jediná česká televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus v neděli 2. srpna od 13:45 hodin.

Nedělní večer 2. srpna – stejně jako dalších pětatřicet nedělí v roce – bude na SPORT 5 věnován závodu NASCAR. Jedenadvacátý závod sezony této populární americké série se odehraje na oválu v Poconu. Po devatenáctém závodu sezony drží vedoucí pozici Tony Stewart před Jeffem Gordonem a Jimmiem Johnsonem. Závod NASCAR Sprint Cup Series z Pocona sledujte ve 20:10 hodin.

Ve vysílání SPORT 5 se nově objevují sestřihy ze závodů Lamborghini Super Trofeo, kterého se účastní i český tým Lamborghini Racing Eastern Europe. Jeho barvy hájí také přední český pilot Jarek Janiš, který se při svých startech v poháru pravidelně umísťuje na stupních vítězů. Závody Lamborghini Super Trofeo z německého Norisringu sledujte na SPORT 5 od úterka 28. července do čtvrtka 30. července vždy od 17:00 hodin.

Úterní až čtvrteční podvečery 28. – 30. července vždy kolem 19. hodiny budou na SPORT 5 věnovány sestřihům z jednotlivých dnů španělské baji, jejíž etapy vedou regionem Aragon. Baja Espana Aragon, konaná 23. – 26. července, je třetím podnikem seriálu FIA International Cup for Cross Country Bajas.
 
Kompletní program televize SPORT 5 na 31. týden (27/07 - 02/08 2009) zde
 

 
 
Fotogalerie:   Horácká rallye 2009 - havárie Pantálka a Minaříka objektivem Míry Knedly jun.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose