www.car.cz
 

Formuli 1 i našeho Jiřího Janáka čeká víkend na Hungaroringu
     22.7.2009 21:32 - tisková zpráva


Porsche Supercup

Budapešť, 22. 7. 2009

 Janák tento víkend na Hungaroringu

                Jiřího Janáka už tento víkend čeká další závod v atmosféře Formule 1. Maďarský okruh Hungaroring bude nejen dějištěm F1, ale tradičně i Porsche Mobil 1 Supercupu.  Jezdce čeká v pořadí 8. závod sezóny, po kterém měly následovat už jen tři podniky. 

Organizátoři se však rozhodli pro změnu a dnes je už jisté, že Porsche Supercup svoji letošní cestu ukončí v dalekém Abu Dhabi  na průlomu října a listopadu.  Do té doby však Janák bude muset zabojovat o své místo mezi nejrychlejší desítkou a posunout se co možná nejvýše.  Na Hungaroringu by mělo závodní kolotoč doprovázet příjemné letní počasí.

Okruh dlouhý 4 381 m patří mezi Jirkovi oblíbené a po nezdařeném Carrera cupovém víkendu v Zandvoortu, si rozhodně plánuje vylepšit „apetít“ a rád by si dojel pro pořádnou bodovou nadílku. „Maďarský okruh je pro mě jedním z nejhezčích v celém seriálu. I když se mi zdejší okruh moc líbí a v minulosti se mi tu dařilo, bude to znovu ohromně složité.

Z první desítky jezdců se na stupně vítězů může dostat opravdu každý.  Před sezónou jsme tu byli testovat, ale podmínky byly tehdy úplně odlišné, než nás čekají teď.“ Program víkendu má svou pevnou strukturu – pátek 16.45 volný trénink, sobota 12:25 kvalifikace, neděle 11.45 závod.

V přímém přenosu  můžete závod na Hungaroringu sledovat na programech Eurosport 2 a STV3. 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák s Porsche v Zandvoortu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose