www.car.cz
 

Ve Zlíně se za měsíc objeví i vedoucí jezdec průběžného pořadí ME Basso
     22.7.2009 21:40 - tisková zpráva


Sekretariát barumky hlásí již první přihlášené posádky

 

Deset dní před uzávěrkou přihlášek na 39. ročník Barum Czech Rally Zlín pořadatelé z AK Barum Zlín evidují v sekretariátu soutěže již téměř čtyřicet posádek. Přihlášku z favoritů již   zaslal tovární tým Abarthu z Itálie nebo trojnásobný vítěz populární barumky Roman Kresta, vedoucí jezdec letošního Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2009. Uzávěrka přihlášek je stanovena na středu 29. července.

 

Ve Zlíně se objeví vedoucí jezdec průběžného pořadí Mistrovství Evropy v rally Giandomenico Basso z Itálie, evropský šampion z roku 2006. Basso pojede na voze Fiat Grande Punto S2000 v továrních barvách Abarthu. Chybět nebude ani trojnásobný vítěz zlínské rally a vedoucí jezdec českého šampionátu Roman Kresta na voze Peugeot 207 S2000. Přihlášku již zaslali i mnohonásobný český mistr Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), vítěz barumky z roku 2003 a dále účastník evropského šampionátu Corrado Fontana z Itálie na Peugeotu 207 S2000.

 

Z českých jezdců již poslali přihlášku například Josef Peták (Peugeot 2307 S2000), Vladimír Barvík, Marcel Tuček (oba Mitsubishi Lancer EVO IX) a další. „Přihlášky nám chodí každým dnem a největší nápor bude až v posledních dnech před uzávěrkou. Dnes již máme skoro čtyřicet přihlášek ze sedmi evropských států,“ řekla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu Barum Czech Rally Zlín.

 

„Řada předních týmů si již zamluvila ubytování na Zlínsku v zimních měsících a podle komunikace s řadou týmů víme, že letos se do Zlína sjede ještě větší konkurence než v loňském roce,“ upřesnila Regnerová. Dodejme, že při loňském ročníku se objevilo na startu celkem 21 vozů kategorie Super 2000, což je zároveň i neoficiální světový rekord. Zlínští pořadatelé letos očekávají, že tato cifra bude překonána.

 

Seznam přihlášených posádek bude publikován v neděli 9. srpna. Každopádně letošní ročník Barum Czech Rally Zlín slibuje hodnotný motoristický zážitek, který zpestří řada výborných jezdců na špičkovém vozovém parku. Očekává se kolem stovky přihlášených posádek z více než patnácti evropských států.    

 

 

 

 

Ve Zlíně 21. července 2009                                                        Roman ORDELT

                                                                                                       tiskový mluvčí

                                                                                                 Barum Czech Rally Zlín


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose