www.car.cz
 

Světový sraz Citroënářů se chystá v Alpách
     tisková zpráva


Alpský Interlaken: historie i současnost značky
 
Praha, 29.července 2004 - Už na dvě tisícovky přihlášených pro letošní celosvětový sraz příznivců vozů Citroën a členů značkových klubů registrují pořadatelé ze Švýcarska. Sraz ICCCR 2004 proběhne ve dnech 13. – 15. srpna 2004 ve známém alpském středisku Interlaken.
 
Pořadatelé ze švýcarského Citroën klubu ale očekávají až na pět tisíc účastníků, resp. vozů, k tomu ale kolem dalších 40 000 návštěvníků a milovníků vozů značky Citroën. Setkání  proběhne na vojenském letišti v Interlakenu, kde bude dost prostoru pro výstavy, historické expozice, množství restaurací a dětských hřišť. Na seznamu přihlášených nechybí ani zástupci klubů z České republiky. Nejhojněji je samozřejmě zastoupena Evropa, nicméně do Alp mají dorazit například i Citroënáři z Austrálie, Nového Zélandu,  Kanady, Ghany či Nigérie.
 
Celosvětové srazy se pořádají od roku 1973, zatím jich proběhlo 12 a konaly se vesměs v Evropě nebo USA. Letošní ročník bude ve znamení sedmdesátiletého výročí slavného modelu Traction Avant a retrospektivní přehlídky Bertoneho.
 
Švýcarský klub připravil hned několik modelů Traction. Především model Avant 7A z roku 1934, který byl ve stejném roce vystaven na autosalonu v Paříži. Fajnšmekři se mohou těšit i na dva kabriolety, které jsou jen o málo mladší. Další lahůdkou bude prototyp modelu 2CV z roku 1939, či prototyp Traction 15-6/H s hydraulickým systémem z roku 1954.
 
Mezi nejnovější přírůstky do rodiny Citroën se pak zařadí model C4, který měl svou premiéru letos v březnu na autosalonu v Ženevě.
 
 
 
 
 
Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.
 
 
tisk info
Ing. Martina Bedrnová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose