www.car.cz
 

WSBK 2009 – Brno – První závod vyhrál Max Biaggi na Aprilii . Jakub Smrž šestý.
     26.7.2009 21:06 - Jirka Navrkal


První dramatický závod plný pádů pro sebe rozhodl Max Biaggi na Aprilii. Jakub Smrž po výborném výkonu na šestém místě.

     K dvacetikolovému závodu nastoupilo na start 28 jezdců. Česká republika měla zastoupení ve dvou jezdcích. Osmého v průběžném hodnocení mistrovství světa, Jakuba Smrže na Ducati, který si v měřených trénincích a následném Super pole vybojoval dvanáctou pozici na startovním roštu.

Druhého jezdce jsme měli Miloše Čiháka na stroji Suzuki. Nejlepší start měl ze druhé řady Australan Troy Corser na BMW. Ve třetím kole musel vedení přenechat razantně jedoucímu Američanovi Ben Spiesovi, Maxi Biaggimu a také Michele Fabriziovi.

Páté kolo bylo rozhodující  pro celý závod. V předposlední zatáčce okruhu po vzájemné kolisi skončili mimo trať a museli odstoupit Spies a Fabrizio, do čela se dostal Biaggi, na druhé místo postoupil Carlos Checa a třetí byl  Jonathan Rea. 

Toto pořadí se již do cíle závodu nezměnilo. Výborný závod zajel Kuba Smrž, který se propracovával z patnáctého místa po úvodním kole, až na konečné šesté místo. Druhý náš zástupce Miloš Čihák po statečném boji dojel na dvacátém místě s plným počtem kol.

Kompletní výsledky 1. Jízdy  :  ZDE

Oficiální stránky seriálu : www.worldsbk.com

Stránky Masarykova okruhu : www.czechgp.com

 

Pro www.car.cz : Jaromír Navrkal

Foto : Jiří Navrkal


 
 
Fotogalerie:   Při víkendových závodech WSBK 2009 se i padalo. - foto Jirka Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose