www.car.cz
 

Ziskem 50 bodů David Vršecký nejúspěšnějším jezdcem na Nürburgringu !!
     27.7.2009 00:29 - tisková zpráva


Vršecký potřetí králem Nürburgringu!

I svůj čtvrtý start na Nürburgringu proměnil David Vršecký v účast na stupních vítězů! V závodě s hendikepm dojel za Hahnem a Albacetem třetí. Markus Bösiger skončil čtvrtý.
Ziskem 50 bodů se stal David již potřetí v řadě nejúspěšnějším jezdcem závodního víkendu na Nürburgringu. Navíc dnes stáhnul náskok Antonia Albaceteho o devět bodů, ztráta obhájce titulu na vedoucího jezdce tak činí před podnikem v Mostě 14 bodů.

Začátek závodu s hendikepem měl velmi zajímavý průběh. Hned v první zatáčce Conti totiž položil jeden ze slabších jezdců svůj truck na bok. A tak se muselo startovat znovu. "Škoda, byl jsem v té chvíli před Hahnem, ale nedá se nic dělat," potvrdil David na konci s tím, že v té chvíli ještě netušil, že si restartováním závodu vybral malou porci smůly.

Po druhém startu šel do čela Hahn před Albacetem, zatímco David s Markusem se postupně probojovali na třetí a čtvrté místo, když Vršeckého Buggyra plnila roli jakéhosi beranidla. K očekávanému útoku na Albaceteho však nedošlo. David totiž začal zpomalovat, po průjezdu cílovou rovinkou pak motor jeho Buggyry s konečnou platností zhasnul.

"Někdo tady nad námi drží ochrannou ruku. Loni tady Markus pět metrů po dojezdu vysypal převodovku, mě odešel motor," smál se David v cíli. "Po dnešku jsem velmi spokojený. Podařilo se mi stáhnout Náskok Antonia o osm bodů. Bude to ještě hodně zajímavé."


Se svou účastí na Nürburgringu byl David spokojený. „Kromě pátečního měřeného tréninku dopadlo všechno velmi dobře. Najel jsem na Antonia osm bodů, ztráta čtrnácti bodů je přijatelná. Kromě toho mě porazil naposled v Albacete.

Česká nás hodně zajímavý zbytek šampionátu.“

Výsledky
Měřený trénink Pohárový závod 1 Pohárový závod 2 Body
David Vršecký 1 1 3 28
Markus Bösiger 2 2 4 22

Stav EP tahačů po Nürburgringu: 1. Antonio Albacete (Španělsko/MAN)291, 2. David Vršecký (Česko/Buggyra) 277, 3. Markus Bösiger (Švýcarsko/Buggyra) 229

Pohár konstruktérů: 1. Buggyra (Bösiger-Vršecký) 568, 2. MAN/Hahn (Hahn-Szobi) 356, 3. Renault (Altenstrasser-Vojtíšek) 327, 4. MAN/Bernau (Levett/Lacheze) 92





Power Sports Enterprises, s.r.o.
European marketing branch


 
 
Fotogalerie:   Buggyra v neděli na Nurburgringu opět úspěšná, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose