www.car.cz
 

Jiří Forman ve finále Rotax Max Challenge EURO 2009 v Sosnové
     27.7.2009 14:54 - tisková zpráva


Dalším podnikem, tentokrát na domácí půdě na autodromu v Sosnové, pokračovala o uplynulém víkendu evropská série závodů motokár Rotax Max Challenge EURO 2009. Jirka Forman i v Sosnové, podobně jako před tím ve španělské Zuere a italské Busce, zasáhl do bojů stíhán tou nejsilnější evropskou konkurencí v podobě více než 50 jezdců třídy Rotax Max Senior. A ani na domácí půdě si nevedl vůbec špatně.

Závody byly zahájeny pátečními volnými tréninky, ve kterých Forman obsadil 18. místo. Ve třech sobotních rozjížďkách postupně vybojoval 6., 11. a 7. místo, což jej vyneslo na 12. startovní pozici sobotního kvalifikačního semifinále. Po dobrém startu bojoval Forman v první desítce jezdců. Ke konci 15ti kolového závodu však došlo ke kolizi s jedním ze soupeřů a Jirka se ocitl na chvíli mimo trať. Výbornou jízdou v závěru semifinále nakonec vybojoval 16. místo v cíli, což znamenalo postup do finále Rotax Max Challenge EURO 2009 v Sosnové!

Do finále nastupoval Forman tedy z 16. pozice na startovním roštu a očekával, že v hloubi startovního pole může dojít k různým strkanicím a kontaktům. To se bohužel vyplnilo, když jeden ze za ním jedoucích jezdců nedobrzdil a Jirka se po kontaktu s tímto jezdcem otočil a skončil v druhé desítce finálových jezdců. "Vše bylo dobře rozjeto a jsem velmi rád, že se mi podařilo probojovat se až do finále tohoto podniku a právě na domácí půdě.

Soustředíme se v týmu jak na tyto mezinárodní závody, kde postupně získávám stále více zkušeností, tak i na závody v domácím mistrovství Rotax Max Challenge, které zatím vedu s náskokem 8 bodů před mým týmovým kolegou Lukášem Vrečkou. Moc bych chtěl poděkovat jak mému mechanikovi Jirkovi Kahudovi, tak i všem, kteří mi pomáhají s přípravou stroje i zajištěním jednotlivých závodů," řekl krátce po svém úspěšném vystoupení v Sosnové jezdec Jiří Forman.

PR

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Při víkendových závodech WSBK 2009 se i padalo. - foto Jirka Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose