www.car.cz
 

Tři otázky pro mistra světa Sébastiena Loeba před Finskem 2009
     28.7.2009 11:55 - tisková zpráva


Jak hodnotíte stav mistrovství světa před vstupem do 9. podniku?
„Je těžké mít čistou hlavu za situace, která momentálně je.
Ale i tak se cítím poměrně uvolněně. Navzdory některým článkům jsem nestrávil prázdniny v simulátoru F1! Využil jsem většinu z krátkého času přestávky sám pro sebe.

Navštívili mě přátelé a dopřáli jsme si víkend v Alpách na horských kolech, při raftingu a canoyngu. Zbývají poslední čtyři kola soutěže a my nemáme jinou možnost než útočit. Když vezmete v úvahu všechna rizika, která se mohou přihodit, tak právě to dělá tohle mistrovství tak zajímavé..."

Nakolik vás ovlivnil nepříjemný zahajovací den Rally Polsko?
"Samozřejmě jsem to v tu chvíli nebral moc sportovně. Kdybych viděl pařez během seznamovacích jízd, poznamenali bychom si to a použili bychom jinou stopu do zatáčky. A pak se to stalo a já rozbil o ten pahýl přední nápravu. Pokaždé, když vznikne podobný problém, náš technický tým podrobně analyzuje problém a prozkoumal také poškozený díl. Zjistili, že právě u tohoto dílu byly určité problémy z výroby. Ale člověk si nemůže být jist nikde na trati."

Zbývají poslední čtyři rally. Jak k nim přistoupíte?
"Loňský rok ukázal, že jsme schopní se měřit s Finy na jejich domácí půdě. Rally Austrálie bude opět otevřená pro všechny, takže všichni budou mít stejnou šanci.
V Katalánsku bychom měli být papírově ve výhodě, ale jsem si vědom, jak moc se Mikko zlepšil na hladkých površích. Sezona skončí na Wales Rally GB, kterou jsme loni vyhráli, ačkoli tam je Mikko jako doma. To by mohlo být velké finále.

Může se stát, že jeden z nás soutěž nedokončí. Pokud by se to stalo, bylo by pak prakticky nemožné dohnat ztrátu, pokud by druhý pilot neudělal žádnou chybu. Jedna věc je ale jistá - vítězství ve Finsku by mi dalo velkou psychickou výhodu do posledních třech soutěží..."

PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose