www.car.cz
 

FIA GT: Čtyřiadvacetihodinovka ve Spa již o víkendu. Bez Vonky
     Pavel Jelínek


V sobotu od 16 hodin pokračuje seriál mistrovství světa vozů gran turismo svým sedmým dílem. Tentokrát zavítají týmy na jednu z nejslavnějších tratí vůbec, do belgického Spa-Francorchamps, kde v loňském roce zazářila česká stáj Menx.

S vozem Ferrari 360 Maranello kategorie N-GT zde vybojovali piloti Jarek Janiš, Robert Pergl a Yannick Schroeder bronzovou příčku mezi vozy N-GT, ovšem letos do závodu nezasáhne žádný z našich jezdců, protože jediný český zástupce v mistrovství, Jan Vonka, se právě tohoto podniku nezúčastní.

O atraktivnost startovního pole jediného čtyřiadvacetihodinového závodu sezony, který se svou atmosférou i kvalitou téměř vyrovná slavnému LeMans, se postarají tradičně nejrychlejší muži celého seriálu, ale můžeme se těšit i na piloty se zkušenostmi z formule 1, jakými jsou Mika Salo, Bas Leinders či Pedro Lamy. Dále se představí také dcera legendárního Jacky Ickxe a spousta dalších hvězd různých motoristických disciplín na vozech značek Ferrari, Porsche, Saleen, BMW, Chevrolet, Chrysler, Lister, Vertigo a Nissan.

 Dosavadní vývoj mistrovství napovídá, že se o absolutní vítězství poperou piloti stáje BMS Scuderia Italia na vozech Ferrari 550M se Saleenem S7 týmu Vitaphone Racing, jenže dlouhé závody jsou vždy plné zvratů a nerozhoduje v nich pouze rychlost, ale také spolehlivost techniky s vyrovnanými výkony jezdců.

 

O. Koubek

 

foto  z ME v Brně 2004


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose