www.car.cz
 

Seat Leon Supercopa 2009: Petr Fulín se dočkal ZLATA !
     3.8.2009 22:23 - tisková zpráva


Seat Leon Supercopa
Petr Fulín oslavil první vítězství v prestižním poháru


Druhá polovina prestižního poháru Seat Leon Supercopa odstartovala v Motorsport Aréně v německém Oscherslebenu a Petr Fulín se na své oblíbené trati dočkal skvělého úspěchu. Plzeňský závodník, člen týmu Leon Supercopa Czech, vybojoval v nedělním závodě v konkurenci jednadvaceti vozů premiérové vítězství.

Slibně tentokrát vypadal na technické trati už volný trénink, kdy Petr zajel šestý nejlepší čas. Ještě lépe to vypadalo v kvalifikaci, ale v ní zastavila Petra v samém závěru nejrychlejšího kola technická závada, a tak si připsal sedmý nejlepší čas. Start úvodního závodu se v sobotu Petrovi sice moc nepovedl, ale pak zabojoval a skončil pátý. Výsledek posunul Petra do první řady nedělního druhého závodu a v něm už šanci nepustil. Výborně odstartoval, nenechal se vytlačit z dráhy Matthiasem Lugerem, který měl pole position, a ujal se vedení. Deset kol vodil Petr startovní pole za sebou, ale vyhráno ještě neměl. Na dráhu se v té době snesla obrovská průtrž mražen a závod byl přerušen.

Petr vyměnil suché pneumatiky za mokré a jen sledoval, jak favorizované týmy ještě stíhají změnit nastavení vozů. Soupeři také zahájili po restartu tvrdý útok na jeho vedoucí pozici, ale plzeňský jezdec se nedal. Odrážel všechny jejich snahy prosadit se do čela. V závěru na něm doslova visela dvojice současných největších domácích hvězd Seat Leon Supercopy -Thomas Marschell a Christer Jöns z týmu Sartorius Black Falcon, kterým patří prvá dvě místa v celkové klasifikaci, ale Petr je dokázal udržet je za sebou.

Při premiérové sezoně v Seat Leon Supercopa se tak při desátém závodě dočkal české hymny na počest vítěze a celkově postoupil na sedmé místo. Ivan Vršinský zůstal na Oscherslebenu bez bodu, když první závod nedokončil a ve druhém dojel osmnáctý.

„Vítězství je úspěchem celého našeho týmu. Konečně jsme absolvovali víkend bez vážnějšího technického problému a okamžitě se to projevilo na výsledku. Současně jsme si ale dokázali, že jsme schopni s naším malým soukromým týmem konkurovat ostříleným profesionálním stájím. Na tak technické trati se po oba dny odehrála napínavá bitva. Nám pomohlo určitě i to, že tento okruh patří k mým oblíbeným a mám na něm už dost najeto a také hezké vzpomínky. Šestkrát jsem tady v minulosti startoval a šestkrát vyhrál. Čtyřikrát s pohárovým BMW a dvakrát s pohárovou Octavií.

O to víc jsem se těšil na souboj s Leony a v duchu si přál dostat se na stupně vítězů. Nakonec z toho byl ten nejcennější stupínek, se kterým jsem ale vůbec nepočítal. Na druhou stranu auto jsme připravili velice dobře a já v sobotu i v neděli měl v závodě vždy třetí nejlepší čas na kolo. Potěšila mne i slova zkušeného Thomase Marschalla po závodě, kdy poznamenal, že jsem mu prostě šanci k předjetí nedal“, řekl Petr Fulín.


Seat Leon Supercopa -celkové pořadí po deseti závodech:
1. Thomas Marshall (D) .... 171 b.
2. Christer Jöns (D) ……… 152 b.
3. Heiko Hammel (D) ) ......117 b.
.
7. Petr Fulín .........................46 b.
19. Ivan Vršinský ................ 3 b



Oschersleben
Tisková zpráva týmu Leon Supercopa Czech


 
 
Fotogalerie:   Sraz amerických aut objektivem Mirka Knedly seniora

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose