www.car.cz
 

Speciál VW Scirocco TDi poprvé u nás za měsíc na sprintu ve Vyškově
     4.8.2009 00:05 - tisková zpráva


Scirocco TDi: poprvé ve Vyškově
Admiral rally Vyškov 2009 – tisková informace č. 2


Stalo se již hezkou tradicí, že se pořadatelé vyškovské rally snaží fanoušky rally sportu překvapit něčím novým. Díky jejich úsilí již ve Vyškově startovala celá řada zajímavých jezdců i vozů a jak se zdá, třešnička na dortu nebude jihomoravské soutěži chybět ani při letošním ročnímu. Podle čerstvých informací bude právě Admiral rally svědkem české premiéry vozu Volkswagen Scirocco TDi.

Volkswagen Scirocco je vozem, kterého si fandové motorsportu po celém světě zatím příliš neužili. O jeho první krůčky v automobilových soutěžích se postaral rakouský tým Hofbauer Motorsport, který na sezónu 2009 připravil pro Michaela Koglera naftovou verzi tohoto modelu. Cíl projektu Scirocco TDi byl jasný: zisk titulu mistra Rakouska v početně velmi slušně obsazené třídě pro vozy s dieselovými motory.

Premiéra Scirocca se v rukou Koglera (který loni závodil s Lancerem týmu Eddyho Schlagera) uskutečnila na květnové Bosch Rallye v okolí Pinggau, kde i přes dětské nemoci zbrusu nový vůz dojel až do cíle a svými výsledky ve druhé etapě naznačil potřebnou rychlost. Třebaže vývoj zdaleka není u konce a celý tým kolem posádky Kogler – Rieben čeká ještě hodně práce, dokazuje designově velmi vydařený speciál svůj potenciál průběžnou první příčkou v klasifikaci rakouských „nafťáků“.

Ve Vyškově se Michael Kogler s Rolandem Riebenem představí z testovacích důvodů, neboť letní pauza v rakouském šampionátu zapříčinila, že mezi pátou soutěží seriálu v Mariboru a šestou v Admontu je takřka tří měsíční mezera.

Vyškovští pořadatelé by samozřejmě byli rádi, kdyby Michi a Roland nebyli jedinými rakouskými účastníky, a tak vedou jednání o startu dalšího pilota z absolutní špičky, který se letos v Rakousku postaral o velký rozruch. Na detailnější informace je však stále ještě brzy… 

Jiří Dokulil, ftr-media


 
 
Fotogalerie:   Rally Finland 2009 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose