www.car.cz
 

Na sobotní Krkonoše míří rekordních 140 dvojic i závodnické hvězdy
     5.8.2009 09:20 - tisková zpráva


V Trutnově se sjede vynikající konkurence

Trutnov 4. 8. 2009

Velice početnou a kvalitní konkurencí posádek se může pochlubit III. ročník Rally Krkonoše, který se odehraje 7. a 8. srpna pod taktovkou organizátorů z HBV Motorsport. V rámci AutoCont M ČR ve sprintrally, M ČR historických vozů a K4 Poháru ČR v rally je přihlášeno více jak 140 dvojic.

Nechybí mezi nimi opravdové špičky jako Josef Peták, Václav Pech, Pavel Valoušek, Josef a Martin Semerádovi, Václav Arazim, Jaroslav Orsák, Tomáš Enge, Jan Štěpánek, Roman Odložilík, Pavel Červenka, Jan Černý, Jan Sýkora, Karel Trněný, Radek Mifka a řada dalších, samozřejmě i se svými neméně kvalitními spolujezdci. Vedle nich pojedou i další dlouholetí závodníci v čele s extovárními jezdci týmu Škoda - Emilem Trinerem, Jindřichem Štolfou, Vladimírem Bergrem, nebo Václavem Donátem, Václavem Stejskalem, Karlem Dawsonem, Jaroslavem Roubíčkem, Miroslavem Fišerem.

Konkurence je v Trutnově opravdu parádní a na zdejších erzetách, které připravili pořadatelé na čtyřech úsecích a nazvali je Vlčická, Zámecký vrch, Kryblická a Starobucká (všechny se jedou dvakrát), budou posádky svádět opravdu zajímavé souboje. Perličkou je fakt, že celá trať Rally Krkonoše měří 129 kilometrů, z toho je 70 km erzet, tedy víc než přejezdů.

Fanoušci autosportu určitě nevynechají ani páteční podvečerní setkání legend spojené s autogramiádou na trutnovském náměstí. Střetnout se s Hauglandem, Křečkem, Krečmanem, Kvaizarem, Kotkem, Srnským, Syrovátkem, Šedivým nebo Horsákem a získat jejich podpisy, určitě stojí za to.

Od devatenácti hodin v pátek proběhne na stejném místě slavnostní start s představením všech převzatých posádek.


V sobotu v devět hodin pak do soutěže odstartuje první posádka od Autostylu Trutnov. Do přeskupení přijede první vůz v 11:47 a v cíli při hladkém průběhu soutěže uvítají vítěznou posádku opět u Autostylu ve 14:35 hodin.


Pavel Vydra
Tiskové středisko Rally Krkonoše 2009


 
 
Fotogalerie:   Rally Finland 2009 - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose