www.car.cz
 

Thed Björk a Tomáš Kostka v kvalifikacích v Mostě shodně druzí
     7.8.2009 19:01 - tisková zpráva


PÁTEČNÍ KVALIFIKACE - DVĚ DRUHÁ MÍSTA

Most, 7.8. 2009

Thed Björk a Tomáš Kostka v pátečních kvalifikacích v Mostě vybojovali dvě druhá místa na startovním roštu pro sobotní vytrvalostní závod a nedělní sprint. Dosažené časy potvrzují stoupající konkurenceschopnost vozů BRT vůči letos rychlejším konkurenčním Mercedesům mladšího data výroby. Björk navíc v kvalifikaci pro sprint přestál nezaviněný, ale krkolomě vyhlížející výlet z trati.

K incidentu došlo před nájezdem do technické pasáže mosteckého okruhu, kde se dobře rozjetému Švédovi připletl do cesty jeden ze soupeřů na stroji Porsche, který kličkováním zahříval gumy. Thed se mu v rychlosti přes 200 km/h stihnul vyhnout, ale auto se roztočilo a jezdec po divokých hodinách skončil mimo trať, ale okamžitě se na ni vrátil a pokračoval v jízdě. Naštěstí se nestalo nic závažného. "Škoda, mohlo to být hodně rychlé kolo, ale hlavní je, že jsem nepoškodil podvozek," nechal se slyšet zcela klidný pilot.

Odpolední kvalifikace pro sobotní vytrvalostní závod na tři hodiny pak jen potvrdila, že časy se oproti předchozím podnikům posunuly a technická zlepšení na speciálu Audi A4 DTM jdou správným směrem.

"Jsem moc rád, že budu zase závodit doma," řekl po skončení kvalifikací Tomáš Kostka. "Tříhodinovku rozhodně nepodceňuji, ale takový mazec, jaký bývá v závodech DTM, tady určitě hrozit nebude. Na druhou stranu tam není na trati přes čtyřicet aut a nejdenou tam proti sobě auta s výkonovými rozdíly v řádu několika stovek koní, jako tady. Na sobotní závod se každopádně moc těším," dodal Tomáš.

"Mercedesy evoluce 2007 jsou logicky o trochu rychlejší. To je vidět i ve skutečném DTM, kde rozdíl jednoho roku v datu výroby dělá vpodstatě vteřinu na kolo," poznamenal manažer BRT Petr Najman. "Máme každopádně dobrý pocit z toho, že držíme krok a víme, že tříhodinovku rozhoduje nejenom rychlost, ale i taktika. Na zítřek budeme dobře připraveni a věřím, že fanouškům zajistíme hodně napínavou podívanou," slíbil závěrem Najman.


Sobotní vytrvalostní závod na tři hodiny bude odstartován jako obvykle v 15,00 hodin.


odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.tomas-kostka.com/
http://www.thedbjork.com/



Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


 
 
Fotogalerie:   Letní Most - pateční tréninky a MB DTM, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose