www.car.cz
 

Letní Most: Tomáše Kostku zastavily krátce po startu problémy s mazáním
     8.8.2009 19:08 - tisková zpráva


VŮZ BRT VE TŘÍHODINOVCE ZASTAVILY TECHNICKÉ PROBLÉMY

Most, 8.8. 2009

Bohemia Racing Teamu se v letošní sezóně lepí na paty neuvěřitelná smůla. Po dobrém výsledku z páteční kvalifikace speciál Audi A4 DTM neodjel ani čtvrt hodiny ze vytrvalostního závodu a Tomáš Kostka se musel vrátit předčasně do boxů s problémy s mazáním motoru.

Po letmém startu se Tomáš držel v závěsu za konkurenčním Mercerdesem, který pilotoval Stefan Mücke. Podle svých slov ale ještě před zhasnutím červených světel vnímal, že s agregátem není všechno v pořádku. "Pak jsme vyrazili dopředu, ale nejelo to podle představ. Navíc se mi do kokpitu začal valit dým. Začalo vynechávat i servo řízení a motor ztrácel výkon. Na deskboardu se pak rozsvítil alarm a tak jsem auto po sedmi kolech odstavil," líčil zklamaně Tomáš.

Mechanici začali v boxu okamžitě zkoumat příčinu problému, jenomže rozžhavený stroj nebylo možné hned rozebrat. "Musíme čekat, až motor trochu zchladne. Zatím je vidět, že olej cákal všude kolem. Demontáž tady vzhledem k umístění motoru za přední nápravou není rozhodně jednoduchá. Teprve až motor odstrojíme, budeme snad vědět na čem jsme," vysvětloval šéfmechanik Mirek Táborský.


"Nedá se říct nic jiného, než že to je motorsport," okomentoval situaci ještě i manažer BRT Petr Najman.

"Tohle se nikdy nedá předjímat. Ten motor tu v Mostě už odjezdil při závodech a testech víc, než šest hodin a ani v nejmenším nenaznačoval nějaké problémy. Choval se naprosto normálně a vykazoval stabilní výkon. Mechanici i naši inženýři budou mít do večera rozhodně co dělat.

 Důležité je, že zítřejší sprintový závod jede Thed s druhým autem a to je v pořádku. Snad tedy v neděli budeme mít víc štěstí," uzavřel smolnou sobotu Najman.
Nedělní třináctikolový sprint bude startovat ve 13 hodin a 10 minut.



PR


 
 
Fotogalerie:   Letní Most - pateční tréninky a MB DTM, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose