www.car.cz
 

Jiří Mičánek junior vyhrál sprint do 3500 ccm a upevnil si průběžné vedení
     10.8.2009 00:38 - tisková zpráva


Mičánek vyhrál v Mostě sprint do 3500 ccm

Vítězstvím ve sprinterském závodě divize 4 do 3500 ccm uzavřel nedělní působení v dvoudenním programu mistrovství České republiky v Mostě Jiří Mičánek s vozem Porsche 997. Tímto výsledkem si Mičánek jeden závod před koncem seriálu, kterým bude Podzimní cena Brna, upevnil první místo v průběžné klasifikaci. A na prvním místě v průběžné klasifikaci je Mičánek společně s Martinem Jermanem i ve vytrvalostních závodech divize 4 do 3500 ccm.

Mičánek dobře odstartoval, brzy přeskočil Porsche i Porsche divize 4 nad 3500 ccm, které pilotoval slovenský jezdec Bezák. Do karet mu nahrála skutečnost, že jeho největší soupeř Dan Michl startoval až z poslední řady. "Startovní pole bylo dost početné, takže nebylo jednoduché se prosadit.

Hlavně jsem si hlídal náskok na Michla, o němž jsem dostával průběžné informace. Můj náskok se pohyboval okolo jedenácti sekund a závěr jsem proto už mohl dokončit v klidu bez zbytečného riskování," uvedl Jiří Mičánek.

Jiří Pošvář


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose