www.car.cz
 

Patrik Nemec v Mostě premiérově vystoupal hned dvakrát na stupně vítězů.
     12.8.2009 12:03 - tisková zpráva


Patrik Nemec dobyl stupně vítězů!

O uplynulém víkendu se na mosteckém autodromu konalo Mistrovství FIA Zóny střední Evropy v závodech automobilů na okruzích, v jehož rámci se odehrál čtvrtý podnik značkového poháru Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup. Na startu dvou nedělních závodů nechyběl slovenský jezdec Patrik Nemec, který premiérově vystoupal hned dvakrát na stupně vítězů.


Ve volných trénincích Patrik Nemec obsadil sedmé místo se ztrátou jedné vteřiny na vítězného Poláka Mateusze Lisowského. V sobotní kvalifikaci pak dokázal slovenský jezdec zrychlit o více než osm desetin, a to mu vyneslo druhou řadu na startu první nedělní jízdy. „O umístění na stupních vítězů nás minule připravila penalizace a druhý závod jsem dojel s popraskanou poloosou. Tento víkend to však vypadá velmi nadějně. V autě se cítím velmi dobře a všichni si přejeme bednu,“ doufal po sobotní kvalifikaci spokojený jezdec.

Po startu ze druhé řady se Patrik Nemec v první zatáčce dopoledního závodu zdržel za Janem Dostálem, rovnajícím smyk, do kterého jej dostali soupeři. Patrik si i tak udržel čtvrtou pozici, ovšem první trojka ve složení Mateusz Lisowski, Jiří Gottwald a Aleš Jirásek celému startovnímu poli poodjela. Ve třetím kole se Patrik dokázal dostat před Gottwalda. Třetí místo tento slovenský jezdec udržel i ve zbývajících čtrnácti kolech a s přehledem si dojel do cíle pro premiérové umístění na stupních vítězů v poháru Škoda Octavia Cup. Třetí pozice v prvním závodě mu zaručila start do druhé odpolední jízdy z pátého místa. Po jejím startu se Patrik Nemec probil o jednu pozici výše, o tu však následně přišel.

Na čelo smečky pohárových Octavií se totiž drali jezdci Autocentrály Hlučín, kteří ovládli první závod. Za prvního Františka Doška se tak dostal Mateusz Lisowski. Třetí pozice byla pro mnohé jezdce prokletou, a nakonec se na ni dvě kola před cílem z šestého místa díky spolehlivé jízdě probojoval právě Patrik Nemec. Na bronzový stupínek se tak v neděli dostal již podruhé.

„Je to naprosto úžasný pocit. Konečně jsme to dokázali! V prvním závodě jsem měl auto otlučené již v první šikaně. Ve třetím kole jsem se dostal na třetí místo a to jsem si udržel až do cíle. Druhý závod byl těžší. Na kufru jsem měl nalepeného Aleše Jiráska a Petra Fulína. Nakonec jezdci přede mnou chybovali nebo jim nevydržela technika a já jsem se dvě kola před cílem dostal opět na třetí pozici. Je to nádherné, za což děkuji celému týmu a všem našim partnerům,“ uvedl před slavnostním vyhlášením Patrik Nemec.
PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose