www.car.cz
 

Slunečná neděle plná napínavých závodů FIA zóny
     12.8.2009 16:30 - tisková zpráva


Björk v kvalifikaci zajel druhý nejlepší čas, ale ihned po letmém startu závodu se ujal vedení a zlatou pozici nezpochybnitelně udržel po celých třináct kol závodu. Za ním byl v cíli druhý Antonín Charouz s Mercedesem specifikace DTM, který nabral skoro půlminutové zpoždění a jako třetí byl odmávnut až po minutě a půl za vítězem polský pilot Maciej Stanco na Ferrari.

 

Velkou podívanou představovaly dva závody Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu. Vyrovnané pohárové vozy nabídly napínavé bitvy, které jsou ozvláštněny i tím, že pořadí prvních osmi jezdců z dopoledního závodu se v odpolední jízdě obrací. První závod vyhrál polský jezdec Mateusz Lisowski, který tak dobře zúročil Pole Position z kvalifikace. Druhý dojel Aleš Jirásek a třetí slovenský závodník Patrik Nemec.

 

V odpoledním závodě překvapil matador poháru František Došek. Absolutní vítěz poháru Octavií z let 1997 a 1999 se po startu z devátého místa dokázal brzy propracovat na samé čelo startovního pole a ačkoli na něj dobrých patnáct kol zle dotíral Lisowski, zkušený senior si první místo udržel až do cíle. Patrik Nemec pak dokázal zopakovat bronzové umístění i ve druhé jízdě.

 

Ve dvou závodech se prezentovali také polští piloti pohárových vozů KIA, kteří odjeli vyrovnané bitvy v typu Picanto, které byly vypsány na deset kol a v „dospělém“ typu Cee´d na dvanáct mosteckých okruhů.

 

Jako poslední závod byla v nedělním programu zařazena druhá mistrovská bitva školních formulí Divize 3. Pro vítězství si v ní naprosto suverénním způsobem dojel už šestinásobný mistr republiky Tomáš Chabr senior na monopostu Tomis s motocyklovým motorem Kawasaki. V těsném závěsu za ním dorazil do cíle vítěz sobotního závodu Zbyněk Passer na Van Diemenu se stejným agregátem a se ztrátou sedmnácti sekund na vítěze byl třetí Tomáš  Kašpárek s formulí BMW. 

 

Autodrom Most tak za sebou má předposlední podnik letošní motoristické sezóny, aby se nyní mohl začít chystat na tradiční vrchol. Ten se odehraje poslední srpnový víkend, kdy se do Mostu znovu po roce vrací evropský šampionát tahačů, který se letos pojede pod novým názvem Renault Trucks Czech Truck Prix 2009.

 

TZ autodrom Most,

Petra Kubínková


 
 
Fotogalerie:   Mostecké vytrvalostní klání v srpnu©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose