www.car.cz
 

Historie favorizuje ve Finsku Faura . Koloc věří Vršeckému
     tisková zpráva


Historie favorizuje Faura


Budeme-li hledat mezi současným kvartetem největších adeptů na zisk titulu mistra Evropy ve třídě SRT favorita pro Alastaro, můžeme konstatovat, že dosavadní výsledky hovoří ve prospěch jezdce týmu Buggyra Ludovica Faure.
Francouzský jezdec totiž startuje ve Finsku poosmé (absentoval v letech 2002, 2003). Dvakrát se těšil z vítězství (1995, 2000), jednou dosáhl na druhé místo (1996) a třikrát skončil třetí (1995, 1997, 1998).
Z jednoho triumfu se pak v roce 2000 radoval i další muž za volantem Buggyry Antonio Albacete. Svou sbírku pak doplnil druhým a třetím místem z let 2001, 2002.


Naopak vedoucí jezdec průběžného pořadí třídy SRT Markus Oestreich nezvítězil v Alastaro ani jednou. Může se však pochlubit dvěma druhými místy (1998, 2000), dvakrát pak skončil třetí (1996, 2000).
Nejméně zkušeností pak nasbíral v Alastaro David Vršecký. Ve Finsku startoval v rámci závodů třídy SRT jen v roce 2002 a bylo z toho sedmé místo.


Faure se do Finska těší


Mezi jezdce, kterým se v minulosti na finském okruhu Alastaro mimořádně dařilo, je i francouzský jezdec stáje Buggyra, druhý muž průběžného pořadí třídy SRT Ludovic Faure.
Po Nurburgringu musíš být před Finskem určitě nabuzený?

„Nevím, jestli “nabuzený„ je ten správný výraz. Faktem je, že na Nurburgringu mi uteklo vítězství doslova mezi prsty, navíc jsem nešťastným manévrem poškodil tým. Rád bych to ale hodil za hlavu. Je to minulost.“
Co jsi dělal v pauze mezi Nurburgringem a Finskem?

„Věnoval se rodině a sledoval Tour de France. To, co dokázal Lance Armstrong je nepochopitelné a fenomenální zároveň. Také jsem pracoval na fyzické kondici. Od pondělka se na trenažeru připravuji na Alastaro“.
V minulosti se ti tam ve srovnání se současnými jezdci dařilo?

„Je pravda, že jsem tam nikdy neměl větší problémy. Navíc je o mě známo, že mi technické trati vyhovují. Do Finska se těším.“
Jsi druhým mužem celkového pořadí, na rozdíl od Markuse, Davida a Antonia jsi ještě ani jednou nevyhrál?
„Co se dá dělat. Jednou to ale přijde. Doufám, že už ve Finsku.“

Koloc věří Vršeckému

 v 6 hodin ráno středoevropského času přistál v Helsinkách trajekt s čtyřmi soupravami Buggyra Truck Racing Teamu na palubě. Hlavní město Finska přivítalo členy týmu deštěm a nevlídným počasím. Podle manažera Standy Dvořáka proběhla celá plavba zcela bez problémů. „Protože víme, co nás na okruhu čeká, celý den jsme relaxovali, využili sauny, vířivek. Prostě pohodička.“ Vzápětí po přistání a odbavení vyrazil konvoj směr Alastaro. Na okruh pak tým dorazil v 10 hodin. Jestliže minulý rok všichni piloti obou tříd bojkotovali finský okruh kvůli nevyhovujícím podmínkám, mohli mechanici po příjezdu konstatovat, že se v místě činu konání šestého závodu EP tahačů prakticky vůbec nic nezměnilo.

 „Je to tady úplně stejné,“ říká Standa Dvořák. „Nerad bych to ale rozváděl, mohlo by to vypadat na šíření poplašné zprávy.“ V Alastaro je již rovněž největší sok trojice Albacete-Faure-Vršecký a vedoucí muž průběžného pořadí Markus Oestreich na voze VW Titan, který bude chtít upevnit svou vedoucí pozici. „V truckracingu je možné všechno,“ odpověděl Martin Koloc na dotaz ohledně největšího favorita. „Čtveřice pilotů je velmi vyrovnaná, budou rozhodovat detaily. Věřím, že překvapit může David.“

buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose