www.car.cz
 

DTM 2009: Tomáš Kostka tentokrát míří na legendární německý Nürburgring
     14.8.2009 17:22 - tisková zpráva


TOMÁŠ KOSTKA SE TĚŠÍ NA NÜRBURGRING

Zlín, 12.8. 2009

Pilot stáje KOLLES Futurecom-BRT má poslední týdny skutečně napilno. Po závodech DTM na Oscherslebenu na začátku srpna jel o týden později mistrovský domácí podnik v Mostě v barvách Bohemia Racing Teamu. Hned o následujícím víkendu pokračuje v DTM na legendárním okruhu Nürburgring v Německu.

Uplynulé dny tedy Tomáš věnoval především rehabilitaci zad, ale i kondiční přípravě na náročný závod, který se v Porýní – Falci pojede na krátké verzi trati a vypsán je na 48 kol. „V rámci přípravy jsem se věnoval například cyklistice v horských terénech. A zrovna mě chytila hrozná průtrž mračen. Jen tak tak jsem se stihl schovat v autobusové zastávce,“ líčil Tomáš.

„V souvislosti s přípravou na Nürburgring mě v ten moment napadlo, že už by to chtělo trochu o sobě dát vědět. Myslím si, že právě déšť při závodě by mi docela pomohl. Podmínky by měli všichni stejně složité a mokro by smazalo podstatnou část rozdílu mezi letošními a dvouletými vozy. Pak bych cítil šanci zajet ještě o něco lépe, než se mi zatím dařilo,“ řekl Tomáš.

Jezdec uplynulé dny věnoval i studiu dat od Audi Sportu právě z tohoto okruhu. „Samozřejmě tento okruh znám a po prostudování dat jsem myslím připraven dobře a nic by mě nemělo překvapit. Praxe ale bude důležitější, než teorie. Po páteční volné jízdě, Roll-Outu, budeme všichni v týmu chytřejší,“dodal ještě Tomáš.

Časový harmonogram ani tentokrát nevybočuje z obvyklého půdorysu. Sobotní dopoledne bude věnováno dlouhému volnému tréninku a odpolední oficiální kvalifikace začne ve 13 hodin a 35 minut. Nedělní závod bude jako obvykle odstartován ve 14 hodin a jako vždy jej budou vysílat německá Erste, či český kabelový Sport 5.


odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.tomas-kostka.com/




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Vůz Dana Michla a následky mostecké kolize s P.Kačírkem, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose