www.car.cz
 

Jiří Janák pátou pozici na Nurburgringu na starých gumách neudržel
     15.8.2009 18:52 - tisková zpráva


Porsche Carrera Cup Deutchland
14. 08. 2009, Nurburgring

Jiří Janák opět na Nurburgringu

Jiří Janák tento víkend opět zamířil na německý okruh Nurburgring. Letos už podruhé, tentokrát však v rámci série Porsche Carrera Cup s týmem Attempto Racing a na krátkou verzi známého okruhu. Dnes měli jezdci na programu volný trénink, ve kterém se Janákovi slušně dařilo.

Po celou dobu si udržoval pozici v první pětce, až ke konci ho konkurenti odsunuli na deváté místo.

Důvod byl zřejmý – přezuli na nové pneumatiky. „Vůz fungoval velice dobře a bylo to citelné, i když jsem jel na použitých pneumatikách. Takže v zítřejší kvalifikaci by mě měl podržet. V závěru se na mě dotáhli soupeři, kteří nasadili nové obutí, zatímco já jsem celý trénink odjel na ojetých gumách.

Zatím přesně nevím, proč jsem to byl v našem týmu jen já, kdo nedostal novou sadu pneumatik,“ zkonstatoval po volném tréninku Jiří Janák.

Klíčový okamžik však nastane zítra v 15.35 hod., kdy je na programu kvalifikace. Do té doby český závodník určitě bude znát i odpověď na otázku, jenž vyvstala po tréninkových jízdách.


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák s Porsche v Zandvoortu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose