www.car.cz
 

DTM 2009: Kvalifikace na NürburgringTomáši Kostkovi vůbec nevyšla
     15.8.2009 20:00 - tisková zpráva


TOMÁŠ KOSTKA NA NÜRBURGRINGU AŽ DVACÁTÝ

Nürburgring, 15.8. 2009

Kvalifikace na německém okruhu, který je živoucí legendou, Tomáši Kostkovi rozhodně nevyšla podle představ. Pilot stáje KOLLES Futurecom-BRT se už od pátku potýkal s technickými problémy speciálu Audi A4 DTM, které se projevovaly především vysokou neotáčivostí. Výsledkem byla až poslední pozice na startovním roštu pro nedělní hlavní závod.

Tomáš po sobotní kvalifikaci rozhodně neoplýval žádným nadšením. Ačkoli během Roll-Outu i sobotního dopoledního volného testu mechanici usilovně hledali příčinu nestability vozu, do termínu konání oficiální kvalifikace se problém odstranit nepodařilo. „Ty problémy se projevovaly už na Oscherslebenu a na tomhle okruhu se ještě zhoršily,“ líčil Tomáš. „Auto prostě nechce zatáčet, přesněji řečeno je silně neotáčivé a je problém vůbec ho udržet na trati. Místo abych zajel nejlepší čas mezi dvouletými auty, spíš jsem se s tím pral. Mechanici zkoušeli měnit nějaké komponenty přední nápravy, ale zatím se žádný výsledek neprojevil.

O problém se zajímal i Colin Kolles a utvrdil mě v tom, že nejde o mou chybu. Podle telemetrických dat je potíž skutečně v autě. Data mých kolegů přitom stejný problém nevykazují. Pan Koles tvrdí, že mechanici a inženýři problém jistě najdou a že budu mít šanci minimálně o půl sekundy zrychlit. V dopoledním Warm-Upu budeme zase o něco chytřejší,“ řekl ještě Tomáš.

Pohled do výsledkové listiny kvalifikace napovídá, že Tomášova ztráta na týmové kolegy rozhodně není fatální a pohybuje se jen v řádu desetin sekundy. Kdyby se mu podařilo skutečně zrychlit o půl sekundy, atakoval by šestnácté místo na roštu a byl by rychlejší, než například Susie Stoddart s ročním autem. To jsou ale podle jeho slov jen spekulace. „Nezbývá mi nic jiného, než doufat, že kluci problém vyřeší a já budu zítra moci normálně závodit,“ uzavřel sobotu Tomáš Kostka.


odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.tomas-kostka.com/


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.  

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz


 
 
Fotogalerie:   Letní Most 2009 a Octávia cup, foto pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose