www.car.cz
 

Vyškov hlásí: Také start a cíl budou letos v nedalekých Komořanech!
     16.8.2009 12:18 - tisková zpráva


Admiral rally: start a cíl budou umístěny v Komořanech!

Přípravy šesté soutěže letošního Mistrovství ČR ve sprintrally a pátého podniku Poháru ČR v rallye – XVIII. Admiral rally – již postupně spějí do finiše. Svědčí o tom nejen neustále se přibližující termín startu, ale také zvyšující se počet přihlášených posádek, které pořadatelé průběžně uveřejňují na svých webových stránkách.

Kromě běžných organizačních záležitostí, souvisejících s přípravou každé automobilové soutěže, mají Vyškovští napilno i kvůli zcela neplánované okolnosti, která ovlivnila program rally.

Na přání hlavního sponzora bylo na poslední chvíli změněno umístění startovní a cílové rampy soutěže, která poprvé v historii najde útočiště v Komořanech, přímo v areálu společnosti E.D.P. u sochy svobody.

Přemístění startu a cíle si vyžádalo výrazné přepracování časového harmonogramu rally. Pořadatelé doufají, že se ve výsledku bude jednat o vítanou novinku, neboť fakt, že Komořany pojmou kompletní zázemí rally, ušetří soutěžícím i divákům mnoho kilometrů. Areál společnosti European Data Project nabízí dostatečně kvalitní prostory nejen pro rampu a servisní parkoviště, ale i pro administrativní a technické přejímky, jež budou probíhat jen kousek od sebe. Menší nevýhodou je pouze vyšší vzdálenost centra rally od jednotlivých rychlostních testů.

Rychlostní zkoušky zůstanou oproti loňsku naprosto nezměněné, stejně jako jejich schéma. Zatímco Vážanská a Chvalkovická RZ se pojedou třikrát, nejdelší a nejnáročnější test u Podivic pořadatelé tradičně zařadili jen dvakrát. Jedná se vesměs o rychlostní zkoušky, které se v minulosti osvědčily, a organizátoři věří, že najdou u soutěžících kladnou odezvu.

Na experimenty tentokrát nezbyl čas a vzhledem k těžkostem při přípravách jsme nakonec rádi, že se nám podařilo udržet alespoň loňskou variantu. Je nám jasné, že se v naší zemi najdou i techničtější tratě, ale limitujícím faktorem je pro nás jednak charakter krajiny a také fakt, že málokde v našem kraji jsou tomuto sportu lidé nakloněni. Na Vyškovsku by se jistě našly i zajímavější „erzety“, ale na většinu z nich se nemáme za současné situace šanci dostat.

Je to smutné a nezbývá, než doufat, že budeme mít příští rok při jednáních více štěstí,“ povzdechl si Jan Olejníček, zástupce ředitele Admiral rally.

Všechny důležité informace o Admiral rally 2009 najdou posádky, novináři i diváci na internetových stránkách www.rallyvyskov.cz , které jsou stále doplňovány o čerstvé novinky. 

Jiří Dokulil, ftr-media

Admiral rally 2009 – tisková informace č. 3


 
 
Fotogalerie:   Zaprášený Harrach Rally Sprint od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose