www.car.cz
 

Fandové rychlých motorek v Brně o víkendu vypili 906 sudů
     18.8.2009 11:16 - tisková zpráva


zhodnocení G.P 2009: Na Grand Prix České republiky se vypilo 906 sudů

Brno, 17. srpna 2009 - Ve dnech 14. – 16. srpna 2009 se na Automotodromu v Brně jel seriál Mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand Prix České republiky. Tuto významnou akci podporuje také pivovar Starobrno, který je výhradním dodavatelem piva a oficiálním sponzorem Grand Prix. Kromě samotného závodu je Starobrno také partnerem charitativního Grand Prix Galavečera, který se ve prospěch nadace Riders for Health, konal v sobotu 15. srpna ve starobrněnské Pivovarské restauraci na Mendlově náměstí.

Návštěvníci si na automotodromu mohli pivo objednat u stovky výčepů s dvojnásobným počtem čepovacích kohoutů na stáncích provozovaných společností Aramark.

„Mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand Prix České republiky je velmi významnou akcí, proto jsme moc rádi, že jsme se na ní mohli stát výhradním dodavatelem piva. Návštěvníci letošního ročníku vypili 453 hektolitrů piva Starobrno Tradiční. Velké oblibě se však těšilo i nealkoholické pivo Zlatý bažant v plechovkách,“ uvedla Silvie Jacquesová z Eventingu pivovaru Starobrno. Přidala navíc srovnání, ze kterého je zřejmé, že se v letošním roce vypilo o 10 hektolitrů piva více než v minulém ročníku.

Starobrno je partnerem také dalších doprovodných akcí, jednou z nich je i sobotní charitativní večer v Pivovarské restauraci pořádaný Pole Position Travel. Každoročně se tato charitativní akce těší i přes vyšší cenu vstupenek velké popularitě i díky dobročinným účelům, jimž slouží. Nejinak tomu bylo i letos. V aukci, nabízející součásti výstroje a upomínkové předměty podepsané a věnované samotnými závodníky, se letos vybralo okolo 200.000,- Kč. Tyto prostředky nadace Riders for Health využívá v Africe, kde učí zdravotní sestry a lékaře jezdit na malých motocyklech a opravovat je.

Lékaři a sestřičky se tak mohou snáze dostat k pacientům, rozvážet léky, jídlo a poskytovat potřebnou pomoc. Slavnostního večera se letos zúčastnil i Julian Ryder, komentátor Eurosportu a uznávaný odborník na motocyklové sporty. Kromě dobročinnosti však večer nabídl i výbornou zábavu, kvalitní DJ´s a samozřejmě skvělé starobrněnské pivo.

Mistrovství světa silničních motocyklů Cardion AB Grand Prix České republiky není zdaleka jedinou akcí, kterou značka Starobrno v létě podporuje či pořádá. Z dalších akcí jmenujme například festival Trnkobraní a Den otevřených dveří pivovaru Starobrno, který se bude konat 5. září.

Starobrno, a.s. se v roce 2003 stalo součástí společnosti Heineken. Heineken je třetí největší pivovarnickou skupinou na světě a evropskou jedničkou mezi výrobci piva. V roce 2007 se působnost Heinekenu v ČR rozrostla o Královský pivovar Krušovice a v polovině roku 2008 byla úspěšně dokončena akvizice společnosti Drinks Union. V letošním roce bylo Starobrno a.s. fúzováno do společnosti Královský pivovar Krušovice a.s. Nyní je Heineken Česká republika třetím nejsilnějším hráčem na domácím trhu s pivy, v exportu se řadí mezi nejdůležitější vývozce piva.

 

PR

 


 
 
Fotogalerie:   Jezdci MotoGP na návštěvě v Dětské nemocnici v Brně, foto Z. Brázda

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose