www.car.cz
 

Porsche Supercup: Jirka Janák nakonec ve Valencii skončil již v první zatáčce
     24.8.2009 00:06 - tisková zpráva


Porsche Supercup
Valencia, 23. 8. 2009

Janák skončil v první zatáčce
Slibně rozjetý víkend Jiří Janák bohužel nedokončil . Český pilot havaroval krátce po startu, kdy kvůli vážným potížím s brzdami nedokázal včas zpomalit svoje auto a v rychlosti narazil do Damiena Faulknera.

Nepříjemný kontakt se odehrál hned v první zatáčce a znamenal konec závodu nejen pro Janáka, ale i Faulknera. „Do první zatáčky jsem začal brzdit jako vždy, ale tentokrát se mi hodně propadl brzdový pedál a vůbec to nebrzdilo. Potom se brzdy najednou chytly, ale to už se mi zablokovala kola a neměl jsem šanci do první zatáčky dobrzdit. Faulknerovi jsem se hned omluvil, on to odnesl jednoznačně nejvíc.

 Ale když auto do zatáčky nebrzdí, nic s tím neudělám,“ řekl Jirka, kterému do řeči příliš nebylo. Za tento incident, i když neúmyslný, ho navíc komisaři penalizovali i peněžitou pokutou.

Španělský víkend pro českého závodníka končí, a už dnes, celkem pochopitelně, všechny své naděje vkládá do závodu v belgickém Spa, jenž se pojede za týden

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Jiří Janák s Porsche v Zandvoortu 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose