www.car.cz
 

Vojtěch Štajf a Jiří Černoch po Barumce velmi spokojeni se stříbrem v PV
     25.8.2009 10:37 - tisková zpráva


ŠTAJFOVI BARUMKA VYŠLA SKVĚLE
 
Hatchback Subaru Impreza WRX STI s posádkou Vojtěch Štajf - Jiří Černoch obsadil v cíli letošní výborně obsazené Barum Czech Rally Zlín dvanáctou příčku v absolutním pořadí a stříbrnou mezi ´produkčními vozy´, což byl rozhodně výsledek nad veškerá očekávání. Výsledek byl o to cennější, že posádka absolvovala soutěž se zdravotními problémy.
 
 Auto na cílové rampě bez jediného škrábnutí, žádný defekt, žádné větší technické problémy a postupné posouvání se pořadím vpřed až na dohled jezdců a vozů evropské špičky – tak vypadá absolvovaná soutěž snů. No a právě takovýmto způsobem proběhla letošní Barum rally v podání Vojtěcha Štajfa a Jiřího Černocha, jedoucích se startovním číslem 34 v barvách Subaru Czech Rally Teamu. Pro pražského pilota to znamenalo překonání výkonnostního cíle, zároveň skalp tradičních nejbližších soupeřů a i body do národního šampionátu, které znamenaly posun do první desítky jeho průběžného pořadí. „Zkrátka nemáme s čím být nespokojeni,“ vychutnává si úspěch Štajf.

„Přitom jsem se necítil ve své kůži, už od seznamovacích jízd jsem byl nachlazený a až v neděli se to trochu zlepšilo. Přesto jsme se už před soutěži snažili koncentrovat na každý detail – například na Trojáku jsme mnohde při psaní rozpisu zastavovali a zkoumali, zda se v zatáčkách neskrývá kámen, který by nám pak mohl přivodit defekt. Rozhodně se to vyplatilo, naopak když jsme s některými soupeři diskutovali místa jejich problémů s koly, tak to často bylo přesně v místech, kde jsme my měli zrádné kameny v krajnici zaznamenané v rozpisu. Naše dobrá připravenost se projevila i ve chvíli, kdy začalo před koncem sobotní etapy pršet – vezli jsme v autě dvě pneumatiky pro tyto případy, a mohli tak aspoň jednu nápravu přezout.

Od začátku závodu jsme nasadili spíše defenzivnější styl jízdy, rozhodně jsme nechtěli výtečně připravené auto předčasně poničit. Tím víc nám dělali radost kvalitní naměřené časy. Už páteční superspeciálka nám vyšla báječně, když jsme se jako jedna z tří posádek mimo smečky ´superdvoutisícovek´ vešli do první dvacítky. Sobotu pak sice trochu poznamenaly moje zdravotní problémy a ani Jirka nebyl díky svým bolavým zádům ve své kůži, v neděli to ale už bylo lepší. Nicméně musím přiznat, že jsme si tentokrát asi i vybrali ten kus štěstí, který nám v minulých letech na Barumce chyběl. Hned dvakrát jsme totiž trefili na trati pořádnou díru bez toho, aby nás to stálo problémy s pneumatikou.“

Pro Štajfa s Černochem znamenala dvanáctá příčka absolutního pořadí zároveň body za osmou příčku v rámci národního šampionátu, když je kromě drahých speciálů kategorie Super 2000 dokázali porazit pouze mnohonásobní domácí šampióni Pech s Uhlem. K tomu se přidalo i prvenství v Pirelli Cupu a i pozice nejlepšího vozu značky Subaru v cíli. Zkrátka bylo co slavit. Radost tak kalila bílomodročerným barvám pouze technická závada druhého vozu týmu.

Ještě před dovršením počtu kilometrů určených pro repasi motoru u něj bohužel praskla ojnice a posádka Jiří Vacek Bohumil Černoch se tak nedobrovolně zařadila mezi početné obecenstvo kolem tratí letošní Barumky. Byla to o to větší škoda, že se i této pražsko-zlínské posádce na trati velice dařilo a nechávala za sebou i mnohé soupeře zvučných jmen. I taková ale bývá rally, a tak se už teď oba závodníci těší na nadcházející Rally Příbram, kde by chtěla navázat na své vydařené zlínské účinkování také posádka Vojtěcha Štajfa.

 
 
Karel Špaček
media team
PR

 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2009 objektivem Vladislava Maschla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose