www.car.cz
 

Španěl Antonio Albacete na čele FIA Truck míří do Mostu
     26.8.2009 18:08 - Vladimír Rožánek


Roudnický tým Buggyra se těší do Mostu, kde by chtěl sebrat Albacetemu prvenství ve FIA Truck Racing Cupu,  neboli evropském poháru trucků. Španěl Albacete, který nejde pro ránu nikdy daleko, si v průběhu sezóny vyjezdil 291 bodů a druhé místo patří Davidu Vršeckému z Buggyry. Bronzovou příčku nyní obývá Švýcar Bösiger, neboli další člen týmu Buggyra, který v loňském ročníku dominoval závodům tahačů na evropském kontinentu.

Čtvrté místo patří po Nürnburgringu Jochenu Hahnovi s dalším MANem a do severočeského města přijede i plejáda německých příznivců tohoto sportu, ve kterých bude mít velkou podporu. Hahn je čtvrtým jezdcem v pořadí evropského poháru, ovšem také už nikdo další v klasifikaci se zatím nepřehoupnul přes 200 bodů. Páté místo okupuje Egon Algauer z Rakouska, známý to bojovník a v závěsu za ním figuruje ještě šestý Angličan Chriss Levett s dalším MANem.

Stáj Frankie Truck Racing má v evropském poháru hned dva jezdce. Prvním a úspěšnějším je Rakušan Altenstrasser, který se kdysi objevoval i v závodech Sports Car Challenge, které také v sobotu i neděli v Mostě uvidíme. Rakouský jezdec ze stáje Frankie Truck Racing figuruje prozatím na sedmém místě, když dokázal nasbírat 97 bodů.

Zkušený matador Frankie Vojtíšek pojede na druhém trucku značky Renault Premium. Do posledního závodu zatím nasbíral 69 bodů. Mostecký okruh také pamatuje slavné chvilky našeho dlouholetého truckera, který začínal se značkami Liaz a Škoda Xena.

Desítku evropských truckerů uzavírá před vrcholem sezóny v Mostě Maďar Szobi s MANem.

V startovní listině ovšem nalezneme třeba Rusa Lvova, Španěla Mariezcurrenu, Francouze Janiece s dalším Renaultem, ale i Portugalce Rodrigueze a Belgičana Blaise.

 

Albacete (ESP) – MAN 291

David Vršecký (CZ) – Buggyra 277

Bösiger (CH) – Buggyra 229

Hahn (D) – MAN 212

Allgäuer (A) – MAN 135

Levett (GB) – MAN 118

Altenstrasser (A) – MAN 97

Oliver (GB) – MAN 74

Vojtíšek (CZ) – Renault 69

Szobi (HU) – MAN 40

Doufáme, že do Mostu přijedete povzbudit naše závodníky i Vy a budeme společně sledovat, jak si povedou ve FIA Truck Racing Cupu.

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Mostecké naftové řádění © V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose