www.car.cz
 

"Kopec " Laudon se nezadržitelně blíží a je již za dveřmi
     27.8.2009 14:45 - tisková zpráva


Laudon 2009 za dveřmi

Novodobý třináctý víkend albrechtického dvojzávodu automobilů do vrchu Laudon se nezadržitelně blíží. Letošní ročník vypsaný jako Mistrovství střední Evropy a započítaný do seriálu KW Berg Trophy a trofeje Faja Cup přivítá hodně přes stovku závodníků ze čtyř zemí střední Evropy.

Momentálně je do závodu přihlášeno více jak 150 jezdců a pohled do startovního pole napovídá, že se budou na trati odehrávat líté boje. Nejen, že nastoupí celá špička seriálu, ale na soutěži se objeví i jezdci, které všichni známe z toho „velkého“ mistrovství Evropy a kteří si poměří síly v tom již zmiňovaném početném startovním poli. Adeptem na absolutní vítězství bude novoměstský (a také téměř lanškrounský) závodník Miloš Beneš startující s vozem Formule 3000 Ralt RT23, jenž je ve spojení s tímto závodním náčiním doposud držitelem absolutního traťového rekordu.

Druhou formuli 3000 – Reynard 97D - osedlá přerovský Miloš Zmeškal, který si na tento typ techniky letos teprve zvyká. Svoji premiéru v otevřeném voze by si zde měl odbýt i letošní Mistr Evropy kategorie 1 - Václav Janík, který se chystá přesedlat do Formule 3000 Lola. K vidění budou i vyloženě kopcové speciály, tzv. „placky“ nebo, chcete-li, spidery, a to od několika různých výrobců, což by se dalo nazvat letošním kopcovým rekordem.

Zúčastní se s Osellou Petr Vítek, s Lucchini Miloš Beneš, s Normou se premiérově představí Bohuslav Urban, s Ligierem Martin Novotný a s Radicalem Vladimír Vitver. Mezi otevřené kopcové vozy se řadí též dvoulitrové formule, se kterými bude soutěžit například Petr Rokyta, Simona Málková a Aleš Mlejnek, a specialitou závodu budou tři soutěžní vozy KTM X-Bow, tedy „motocykly na čtyřech kolech“, které předvedou rakouští závodníci.

Kdybychom měli jmenovat všechny jezdce všech tříd, kteří si přijedou pro medaile, určitě by se tento článek rozrostl markantním způsobem, proto bych si dovolil upozornit na to, že letošní Laudon nebude pouze závodním víkendem, ale několika dny zábavy pro celou rodinu. Pro děti budou připraveny atrakce přístupné zcela zdarma, v parkovišti závodních vozů bude přítomen simulátor F1, na kterém bude celý víkend probíhat soutěž o nejrychlejšího jezdce.

Dále si pak může kterýkoliv návštěvník prohlédnout depo i závodní trať z výšky, neboť budou k dispozici dva vrtulníky, které budou pilotovat bojoví letci tzv. Tygří letky. Závodníci a jejich mechanici sehrají v sobotní podvečer fotbalový zápas, a pro všechny je na sobotní noc připravena Fajn Párty. Všechny divácké vstupenky jsou slosovatelné, pořadatel za celý závodní víkend rozdělí mezi jezdce a diváky ceny v hodnotě vyšší než 200 tisíc korun. Po oba dny by měly tréninkové jízdy začínat ve čtvrt na devět a jízdy závodní v jednu hodinu po poledni.

Takže pamatujte – poslední srpnový víkend, to je zábava pro celou rodinu, adrenalin, krásné dívky, rychlé vozy, a to všechno v Albrechticích u Lanškrouna. Na celou akci srdečně zve pořádající AMK Laudon.


Milan Schembera
PR


 
 
Fotogalerie:   Ořechovský vrch 2009 objektivem Martina Folty podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose