www.car.cz
 

IFM 2009: Formulový pilot Josef Král míří do belgického Spa
     27.8.2009 14:52 - tisková zpráva


JOSEF KRÁL MÍŘÍ DO SPA PRO DALŠÍ BODY

Hradec Králové, 25.8. 2009

Formulový pilot Josef Král, který letošní sezónu úspěšně prožívá v seriálu International Formula Master, má před sebou šestý z letošních osmi závodních víkendů. S podporou BRT hájí v mezinárodní sérii barvy stáje JD Motosport a na belgický okruh ve Spa míří na průběžné druhé pozici v tabulce s cílem získat co nejvíc bodů a stáhnout tak náskok vedoucího pilota Fabia Leimera.

V současnosti má Král 40 bodů a Leimer 62. Rozdíl to není velký, přičemž Josef svou velkou výhodu v současnosti vidí především v dokonalém sžití s technikou. „Je pravda, že na nové auto jsem si musel chvíli zvykat, ale zvykalo se mi báječně, protože tak skvělému stroji se člověk přizpůsobuje vyloženě s chutí,“ líčil jezdec před odjezdem do Belgie. „Další prvek, kvůli kterému se na následující závody tak těším, je výborná nálada v týmu a především perfektní vztahy i komunikace s týmovým inženýrem.

No a třetí důvod, proč odjíždím právě na tyhle závody v dobrém rozmaru, je prostě to, že Spa mám snad ze všech okruhů nejraději. Je otázka, jaké nás čeká počasí, ale nevadilo by mi ani kdyby zapršelo, nebojím se toho a na mokru mi to sedí,“ dodal Pepík.

Připomněl také nedávné týmové testy na Hockenheimu, kde dokázal jezdit skoro o půl sekundy rychleji, než jeho týmoví kolegové, Bulhar Arabazhiev a Rus Afanasiev. „S autem jsem se opravdu sžil báječně a člověku to dodává klid. Bodový rozdíl mezi mnou a Fabiem není závratný a když se budu snažit jet stabilně vepředu, mohlo by z toho něco být. Je to samozřejmě i otázka štěstí a výdrže techniky. Když si vzpomenu na Pau, tam se o štěstí moc mluvit nedalo.

Naposledy na Hungaroringu jednou bylo štěstí největší a pak zase odešlo řazení. Tohle totiž může potkat kohokoli z nás. No a závěrem bych ještě řekl, že jediné rozechvění, které cítím, pramení z toho, že zase startujeme jako doprovodný závod při Formuli 1. To je skutečně veliká čest. Do Spa se zkrátka moc těším,“ řekl ještě Pepa.

Po pátečních volných trénincích čekají jezdce IFM v sobotu dopoledne kvalifikace a odpoledne první závod. V neděli pak závod s pořadovým číslem dvě. Ten bude opět ozvláštněn tím, že prvních osm jezdců ze soboty si v neděli prohodí pořadí na startovním roštu. Oba závody bude přenášet stanice EuroSport.





odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.josefkral.cz/




Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   Barum Rally 2009 objektivem Vladislava Maschla

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose