www.car.cz
 

Jiří Janeček i nováček Dušan Kunovský na Baja Hungaria s medailemi
     27.8.2009 14:59 - tisková zpráva


Hungarian Baja (H) - triumf OR-C Praha

Vyvrcholením soutěží cross country rally ve střední Evropě na sklonku prázdnin se tradičně stala jedna z nejvýznamnějších soutěží - Hungarian Baja...
Tým OR-C Praha tuto soutěž absolvoval v časovém presu příprav na Silk Way a dostavby třetího týmového vozu pro Dušana Kunovského. Ten započal přípravu na Dakar 2010 na maďarské soutěži Prohun 500 na sedadle spolujezdce s Viktorem Chytkou. Pokračováním bylo týdenní soustředění v tuniské oáze Ksan Ghilane a na maďarském podniku zasedl poprvé do soutěžního vozu.

Dvě posádky na toyotách 120 odstartovaly do páteční etapy spolu se čtyřmi desítkami soutěžních posádek. Neproniknutelný prach komplikoval posádkám jízdu a mnohdy musely čekat na částečné rozptýlení. Dušan Kunovský startoval se spolujezdcem Lukášem Vacovským a Jiří Janeček s Hankou Šablovou.

Konkurenci ve skupině představovali především dva jezdci Rus Varentsov, vítěz letošního Světového poháru T2 s toyotou LC 125 (krátká verze LC120) a Ital Luchinni na Suzuki grand vitara. Po prvním dnu se vedl Ital před Kunovským a Rusem Varentsovem. Sobotní program představovalo 400 km spec testů. Hned v úvodní sektoru smazal Janeček náskok konkurentů a jel vyrovnanou partii s Dušanem Kunovským, nováčkem na tratích ccr. Konkurenti jeli s nepatrným odstupem.

Janeček kontroloval své vedení . Kunovský zlomil brzdový kotouč a v následné sekci se zdržel výměnou kola po defektu. V tomto momentu se před něj dostal Rus Varentsov. Pořadí v cíli bylo tedy Janeček, V arentsov, Kunovský, Luchinni, Sachanbinski……

V absolutní pořadí to znamenalo pro Janečka celkové třinácté místo v absolutním pořadí. V bodování seriálu CEZ obsadily posádky OR-C Praha první dvě místa, neboť Rusko není účastníkem středoevropské zóny. Je to tedy letos už podruhé, kdy oba vozy OR-C obsadily v soutěži středoevropské zóny FIA dvě první místa v kategorii T2..


Na této soutěži se rovněž konstituovala posádka OR-C Praha, Jiří Janeček – Dušan Kunovský, na nastávající jedinou soutěž dakarské série - Silk Way, na kterou odjíždí týmové zázemí už tento pátek.


Na dalším podniku CEZ - Baja Slovakia budou tedy toyoty ORC- Praha ( resp. Czech Dakar teamu) chybět.


PR


 
 
Fotogalerie:   Testy Loprais týmu na Hedvábnou stezku 2009, foto týmu M. Loprais

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose