www.car.cz
 

Úřadující mistr Evropy Vršecký v Mostě v sobotu na úvod zlatý
     29.8.2009 20:50 - tisková zpráva


Vršecký v Mostě vítězí!

David Vršecký vyhrál v Mostě úvodní pohárovou jízdu závodního víkendu. Na druhém místě dojel Antonio Albacete, jehož náskok v čele šampionátu se ztenčil na devět bodů. Triumf Buggyr podtrhnul třetím místem Markus Bösiger!

David položil základ svému triumfu nejrychlejším časem měřeného tréninku, kterým si zajistil pole position. Přitom ještě kolem půlnoci nebylo vůbec jasné, zdali do závodu vůbec nastoupí. Na konci včerejšího druhého volného tréninku musel totiž odstoupit kvůli poruše diferenciálu. "Smekám před mechaniky, kteří pracovali do dnešního rána, aby připravili auto. Musím vyhrát už kvůli nim," řekl David po tréninku, ve kterém zajel v prvním a posledním kole nejrychlejší časy.

V samotném pohárovém závodě, který zahájil rozbitím svého vozu Frankie Vojtíšek, zvítězil David systémem start-cíl a dal tak vzpomenout na své loňské galapředstavení. Jako drobná vada na kráse se tak jeví pouze "vybuchlá" pneumatika Jochena Hahna, díky které přišel německý jezdec dvě kola před koncem o druhé místo. "Situace je taková, že každý, kdo porazí Antonia je mým spojencem. Budu si muset promluvit vážně s Markusem, který by se v závodě s hendikepem předvést," prohlásil v evidentně vynikajícím psychickém rozpoložení nacházející se Vršecký.

Švýcarský jezdec, který si naopak v důsledku Hahnova vypadnutí upevnil třetí místo, je na "pohovor" připraven. "Už jsem několikrát řekl, že Buggyra si zaslouží třetí individuální titul v řadě. David ale dnes předvádí excelentní výkony, takže se obejde i beze mě. Ale pokud to jen trochu půjde, rád přiložím ruku k dílu. Samozřejmě, že striktně v mezích pravidel."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Test a TK Loprais týmu v Kopřivnici objektivem Radky Pustějovské

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose