www.car.cz
 

Ennstal Classic , veteránský podnik pro výlučně sportovní vozy
     Pavel Jelínek


V Rakousku se jela 12. Ennstal Classic , veteránský podnik se zajímavou účastí výlučně sportovních vozů , kterých se sešlo na startu asi 180.  Závod tvoří jízda pravidelnosti do velmi náročného kopce Stoderzirken, noční etapa , a hlavně Velký okruh Taurami , 604 km průsmyků a speciálních zkoušek.

Závěrečný den je zkouška pravidelnosti v ulicích Grobmingu. Specialitou akce je Grand prix Grobmigu , kdy jezdecké osobnosti minulosti i současní piloti prezentují unikátní závodní vozy ze sbírek a firemních depozitářů. Velkou postavou letošního ročníku EC byl Brit Rowan Atkinson s Jaguarem Mark VII. Emerson Fittipaldi s Alfou Romeo P 3 GP připomněl éru Tazia Nuvolariho.

Skoro soudobou techniku prezentoval Mc Laren F1 GTR Le Mans s D. Questerem . Jezdecké mládí připomněl Christian Klien s Jaguarem D Type.  Sir Stirling Moss , John Surtees, Jochen Mass, Mike Thackwell patří k pravidelným účastníkům z řad pilotů GP. 

Že to byla skutečná paráda, to se můžete přesvědčit v naší  fotogalerii.

 

Text a  foto: Antonín Malý


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose