www.car.cz
 

David Vršecký v nedělním závodě s hendikepem druhý, ale dohnal bodově Albaceteho !!
     13.9.2009 17:32 - tisková zpráva


Vršecký v čele šampionátu!!!

To v co po včerejším úvodním pohárovém závodě věřili pouze největší optimisté, se stalo dnes odpoledne realitou. David Vršecký skočil v závodě s hendikepem druhý a po výpadku Albaceteho se poprvé v této sezóně probojoval do čela šampionátu.
 
David má na svém kontě stejný počet bodů, jako Albacete, počet vítězství v pohárových závodech je však 13:10 ve prospěch úřadujícího mistra Evropy.
 
"Markus včera říkal něco v tom smyslu, že štěstí nebude v případě Antonia trvat věčně. Škoda, že šampionát dnes nekončí," řekl David bezprostředně po závodě. "Včera před závodem s hendikepem to bylo skoro na ručník, najednou vedu. Vybral jsem si krásný sport."

Ještě před startem závěrečného pohárového závodu mohl David oslavit spolu s celým týmem zisk třetího Poháru konstruktérů v řadě. Taktika před závodem s hendikepem byla jasná – zajet co nejlépe.
 
"Myslel jsem si, že do toho Antonio půjde hlava, nehlava, proto jsem začal v klidu," vysvětloval David úvod závodu, ve kterém se dvě kola držel na sedmém místě. "Antonio jezdil přede mnou, takže jsem přidal a pozoroval, jak moc se trápí. Po jeho odstoupení jsem byl najednou třetí a začal počítat body."

Zatímco vedoucí Hahn si jel pro suverénní vítězství, předjetí druhého Allgauera bylo v silách našeho jezdce. "Dostal jsem ale informaci, abych se nikam nehnal. Egon je hodně nevyzpytatelný jezdec, kromě toho v jednom úseku vyjel z trati," objasňoval David po dojezdu poněkud pasivní taktiku v závěru. "Nakonec měli kluci pravdu, Egon dostal dvě sekundy penalizaci a já jsem najednou první! Nádhera!"

Markus Bösiger dojel nakonec sedmý. "Gratuluji Davidovi, má za sebou skvělý víkend. Pevně doufám, že budeme slavit i po Jaramě."
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Okruhové trucky v Zolderu 2009 - sobota, foto týmu Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose