www.car.cz
 

Milan Kašpárek s Audi DTM po Divákách plánuje okruhové Podzimní Brno
     17.9.2009 22:26 - tisková zpráva


Milan Kašpárek si vyjel v Divákách druhé místo v MMČR

Druhý zářijový víkend letošního roku patřil poslednímu závodu Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech do vrchu. 2400 metrů dlouhá trať poblíž Hustopečí byla pro celé startovní pole MMČR novinkou. Ecce Homo Racing Team přijížděl do Diváků přímo z testování na brněnském okruhu, kde se tým připravoval na nadcházející závod okruhového mistrovství, kde budou startovat všichni tři piloti EHRT.

Milan Kašpárek natestoval na okruhu několik desítek kilometrů a tak byl před víkendovým závodem dobře rozjetý. Závodní program v Divákách čítal tři jízdy v každém závodě plus dva tréninky. Tréninky se vydařily na výbornou, když Audi TT-R Milana Kašpárka vévodila výsledkovým listinám skupiny E1. Myšlenky celého týmu, ale směřovaly k závodním jízdám, v nihž bylo potřeba bezpodmínečně zvítězit, aby byla ještě zachována šance na zisk mistrovského titulu. Na vedoucí pozici šampionátu byl totiž s desetibodovým náskokem Dan Michl. Že svoji pozici nedá Dan zadarmo, předvedl hned v první jízdě, kdy byl rychlejší o 1,6 sekundy než pilot šternberského týmu.

Druhá jízda vyšla Milanovi lépe, když zrychlil téměř o sekundu, ale Michl svůj výkon z první jízdy zopakoval a svůj náskok ještě navýšil. Stejná situace se zopakovala i v závěru sobotního závodního programu a tak se z vítězství radoval Dan Michl před druhým Milanem Kašpárkem a třetím Vladimírem Vitverem. „Pokud by se mi podařilo Dana porazit 2x v Divákách měl bych ještě teoretickou šanci získat titul v E1-čkách.

Dnes jsem, jak se říká tlačil na pilu, ale ni to na Dana nestačilo. Titul je tak nyní pryč. Zítra se alespoň pokusím získat dílčí vítězství.“, hodnotil sobotu na Divácké 13“ Milan Kašpárek.

Drobné změny v nastavení čekaly na mechaniky EHRT na nedělní ráno. Tým si od provedených úprav sliboval větší agresivitu Audi na trati, která měla přinést zrychlení. Že byl tento krok správný napověděly hned ranní tréninky, kdy opět kraloval Milan Kašpárek a dokonce už v tréninku pokořil Danovy sobotní závodní jízdy, když překonal hranici 1 minuty a 7 vteřin, nicméně se opět opakoval scénář ze soboty.

V závodě opět nenašel Milan Kašpárek dostatečnou rychlost a musel se spokojit se stříbrem, které mu patří i v konečném hodnocení Mezinárodního mistrovství České republiky 2009. „Před sezónou jsem měl jasný cíl a tím byl zisk titulu v domácím mistrovství. Bohužel hned v úvodu roku přišla nehoda, která mě přibrzdila v prvních závodech.

Po zbytek sezóny jsem poté předváděl vyrovnané souboje s Danem Michlem, ale nepodařilo se mi na něho najít ten správný recept. Výsledkem je druhé místo v českém šampionátu ve skupině E1. Po smolném úvodu sezóny je pro mě tento výsledek uspokojivý“, tak zhodnotil své závěrečné umístění v sezóně 2009 Milan Kašpárek.

Ecce Homo Racing Team se nyní přesouvá na závodní okruhy, kde bude bojovat o vavříny při Podzimní ceně Masarykova okruhu 18. – 20. 9. 2009. Ve formulové divizi 3 se představí při boji o poslední body letošní sezóny dvojice mladíků, Tomáš a Jan Kašpárkovi. Oba mladíci se navíc po dlouhé době představí v cestovních vozech, když se zúčastní vytrvalostního závodu ve voze Renault Clio Cup.

Milan Kašpárek se pokusí zabojovat s Audi TT-R DTM v nejsilnější skupině D4 nad 2000ccm ve sprintovém závodě na 10 kol.

PR


 
 
Fotogalerie:   KWBT 2009 v Divákách , foto promotéra - pořadatelů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose