www.car.cz
 

WTCC a IFM 2009: Na Imole pojede také IFM 2009 a náš Josef Král
     17.9.2009 22:29 - tisková zpráva


JOSEF KRÁL MÍŘÍ NA IMOLU K FINÁLNÍ BITVĚ

Hradec Králové, 16.9. 2009

Formulová série IFM spěje ke svému letošnímu vyvrcholení. Na italském okruhu Imola se během následujícího víkendu odjedou tréninky a dva ostré závody ročníku 2009. Jezdec JD Motosport týmu Josef Král, který závodí s podporou Bohemia Racing Teamu, míří do Itálie zdravě nabuzen a i když o letošním mistrovi už je rozhodnuto, je odhodlán ze všech sil bojovat alespoň o celkové stříbro.

Josef odjíždí do Itálie ve čtvrtek časně ráno a netají se tím, že k závěrečnému podniku míří v dobré náladě a s velkou dávkou kuráže. „Je fakt, že v posledním závodě na Oscherslebenu jsme auto dovedli do perfektní kondice a fungovalo dokonale. V Itálii tedy očekáváme, že budeme zase vepředu. Imolu znám a docela se na ten okruh těším, ale přiznávám, že na Monze bych jel raději,“ řekl Josef Před odjezdem.

Dodal, že loni na tomto okruhu vybojoval v závodě stříbro a velice rád by tu byl úspěšný i letos.
„To nadšení mi celkem logicky trošku kalí to, že o mistrovský titul už se nejede. Fabio Leimer ho získal předčasně, ale pro nás ostatní je otázkou veliké prestiže poprat se alespoň o stříbro,“ doplnil jezdec, který je před posledním podnikem seriálu International Formula Master celkově na třetí pozici s 52 body. O čtyři body před ním je týmový kolega Afanasijev a další čtyři body na Krále ztrácí Nor Pal Varhaug.

Na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari v Imole se poslední podnik IFM jede v rámci víkendu WTCC. V pátek jsou na programu dva volné tréninky, při kterých půjde o finální optimalizaci naladění monopostu. V sobotu dopoledne v 9,30 začíná půlhodinová kvalifikace a odpoledne ve 14,05 startuje první závod. Nedělní závod pak přijde na řadu dopoledne v 11 hodin a 35 minut. Oba závody živě přenáší satelitní a kabelový EuroSport.



odkazy:
http://www.brt.cz/
http://www.josefkral.cz/
http://www.formulamaster.net
http://www.autodromoimola.com/


Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.  

Kontakt: Petr Najman, BRT a.s., tel: 603 888 863, najman@brt.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT3 v Algarve 2009 a premiéra MM racing s BMW Alpine, foto týmu K. Kubeš

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose