www.car.cz
 

BRT: Stříbro z brněnské tříhodinovky pro Theda Björka a Daniela La Rosu s Audi DTM
     20.9.2009 20:16 - Administrátor


 Duo Thed Björk a Daniel La Rosa vyjelo ve tříhodinovém vytrvalostním závodě na Masarykově okruhu pro BRT stříbrnou pozici. Po třetím místě z dopolední kvalifikace jde o příjemný úspěch a určitě i příjemný zážitek pro všechny aktéry.

V dopolední kvalifikaci zajela posádka Bohemia Racing Teamu třetí nejrychlejší čas, který byl ovšem o necelé dvě sekundy za konkurenčními Mercedesy. "Tohle je maximum možného, vzhledem k faktu, že naše Audi je evoluce 2005, kdežto konkurence přezbrojila už na rok 2007," konstatoval inženýr Thomas Kuster. Oba zahraniční jezdci však podali výborný výkon. Thed Björk brněnský okruh dobře zná a moravská trať není zcela nová ani pro Daniela La Rosu, který zde kdysi závodil s formulí.

Německý jezdec s dvouletými zkušenostmi z DTM působil u konkurenčního Mercedesu a loni zahájil spolupráci s Audi. "Týmové auto mě mile překvapilo a jede se mi s ním opravdu dobře," pochvaloval si čtyřiadvacetiletý pilot. "Prostředí Bohemia Racing Teamu je další věc, která mě potěšila. Panuje tady přátelská a profesionální nálada a skvěle funguje komunikace například ohledně ladění auta. Na závod se vyloženě těším, i když vím, že tři hodiny budou znamenat velkou zátěž. S Thedem jsme si ale hned padli do noty a určitě to zvládneme," řekl Daniel před závodem.

Tříhodinovku rozjížděl Thed a hned po letmém startu se mu podařilo vklínit se mezi Mercedesy, takže po celý svůj úvodní stint držel druhou pozici. V průběhu střídání jezdců, tankování a přezouvání se posádka BRT chvílemi propadla na třetí místo, ale vždy se pořadí vrátilo zase do původní podoby. Závod byl opět okořeněn několika kolizemi a výjezdy Safety Caru, ale vůz BRT všechno přestál bez úhony. Po třech hodinách pak opět Thed dovedl Audi A4 DTM pod stanoviště startmaršála se šachovnicovou vlajkou.

 "Měl jsem dnes ze závodu opravdu dobrý pocit. Auto poslouchalo a fungovalo dokonale. Dobře vyšla i strategie, vyhnuly se nám kolize. Ze stříbra mám prostě radost," řekl švédský jezdec pod stupni vítězů.


Prolomení technické smůly z předchozích tříhodinových závodů si pochvaloval i manažer Petr Najman. "Byl to dneska nejlepší závod sezóny a všechno fungovalo úplně bezchybně. Po dlouhé době zase šlo o taky o zážitek vysoké sportovní úrovně. Vyhrát mohlo kterékoli ze tří aut DTM na okruhu a kdyby první Mercedes absolvoval jeden pit-stop navíc, aby si svoje odjel i Antonín Charouz, jak bylo avizováno, nemusel být první on, ale naše auto.

Angažování Daniela La Rosy se ukázalo jako dobrý tah. Také on byl spokojen, i když hned po svém posledním stintu musel spěchat na letiště, aby stihl odlet do Barcelony, kde má povinnosti v rámci závodu DTM," vysvětlil Najman.

V neděli čeká tým dopolední měřený trénink před odpoledním sprintovým závodem na deset kol Masarykova okruhu. Do něj BRT nasazuje dva vozy. Jeden bude řídít Ján Daniš a pilotem druhého bude další zajímavý týmový host. Švýcar Eddy Kamm je pravidelným účastníkem a dokonce letošním vítězem německého DMV Tourenwagen Challenge.

"Eddy v tomhle šampionátu jezdí s naším starším autem, se speciálem DTM evoluce 2004. Spolupracujeme už déle a on rád přijal možnost svezení s novějším typem auta v českém šampionátu," vysvětlil Petr Najman.


Půlhodinová kvalifikace pro sprint nad dva litry na brněnském okruhu začíná přesně v 10,00 hodin. Hlavní sprintový závod královské kubatury začne ve 14 hodin a 25 minut.

tisková informace BRT


 
 
Fotogalerie:   Olympia supermoto show 2009 v Brně, foto Dušan Belica

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose