www.car.cz
 

Hladík s Dudou jsou mistry už podruhé
     20.9.2009 20:50 - tisková zpráva


Sobotní tříhodinovka se jela zcela jednoznačně v režii pilotů stáje TechFuture. První jezdec Hladík to přikládá přepečlivé přípravě na závod.

„Ano tentokrát byla víc než stoprocentní. Po volných trénincích jsme sice byli s vozem spokojeni, ale přesto jsme udělali další drobné úpravy. Vyplatilo se nám to. Příprava auta na vytrvalostní závod je přece jen něco jiného než na sprint, člověk musí být v ladění precizní a taky hodně trpělivý,“ popsal Hladík dění před závodem.

V kvalifikaci sice Brňané jezdili o malinko pomaleji než jejich hlavní soupeři, ale Hladík byl nad věcí.

„Byli jsme spokojení, takže nám stačila druhá pozice. Nechtěli jsme nic uspěchat. Závod ukázal, že jsme udělali dobře. Taktika zněla rychle získat první místo a snažit se je bezpečně udržovat. Já jsem opravdu odstartoval dobře a dařilo se mně náskok na čele postupně zvyšovat. Po půlhodině to bylo už přes půl minuty, takže jsem mohl v pohodě hlídat pozice. Po odstoupení našich hlavních soupeřů to už bylo jasné. Zdeněk potvrdil, že je vynikající a naprosto spolehlivý jezdec a bez potíží první místo uhájil, i když v průběhu jeho části závodu tam byly ještě i krizové momenty,“ popsal spokojený Hladík průběh závodu.

Brňané tak obhájili svůj loňský titul a na Epilogu se mohou jen svést.

„To jistě, ale my tady budeme především závodit. Jednak proto, že chceme potvrdit oprávněnost zisku titulu a jednak, protože jsme loni šestihodinovku vyhráli,“ upozorňuje Hladík. Do mistrovství republiky se z tohoto závodu bude započítávat pořadí po třech hodinách.

Stáj TechFuture může být víkendovými výsledky v Brně spokojena. Její druhý tým útočí na celkové druhé místo.

„Patrik Hes s Robertem Hordossym potvrdili, že jsou výborní závodníci a já věřím, že se jim podaří dosáhnout na stříbro. Ale jak už jsem říkal dřív, z naší pozice prvního týmu žádnou podporu čekat nemohou. My chceme vyhrát i poslední závod. V jejich silách a schopnostech ale je si druhé místo vyjet sami,“ zdůraznil Hladík, který přiznává, že obhájit titul bylo určitě těžší než jej získat poprvé.

„Tato sezóna byla opravdu těžká a taky dost vyhecovaná. Určitě bylo těžší titul obhájit. Jsem rád, že se nám to povedlo a navíc, že jsme v pořadí týmů celkově druzí. I to je skvělý úspěch. A co plánujeme na příští sezónu? Na to se mě ptáte příliš brzo. V tuto chvíli vůbec nevíme, jak se bude všechno vyvíjet. Zatím spíš se Zdeňkem jen hovoříme o tom, zda pojedeme dohromady nebo zvlášť. Ale opravdu jsou to jen takové předběžné polemiky. Teď si spíš užíváme letošních úspěchů, chceme dobře zajet v posledním závodě a o nové sezóně se začneme bavit až po Epilogu,“ dodal od soboty už dvojnásobný mistr České republiky Vladimír Hladík.

Tiskové info Tech Future, Zd.Vlach


 
 
Fotogalerie:   PC MO 2009 objektivem Jana Škody aneb Kašpárci v Brně

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose