www.car.cz
 

Mičánek, Jerman a Janák vyhráli vytrvalostní Podzimní cenu Brna do 3500ccm3
     20.9.2009 21:00 - tisková zpráva


Důležitý krok k zisku mistrovského titulu ve vytrvalostních závodech divize 4 ve třídě do 3500 ccm udělali Jiří Mičánek s Martinem Jermanem, kteří vyhráli sobotní tříhodinovku v Podzimní ceně Brna na Masarykově okruhu. Úspěšnou dvojici posílil v předposledním díle seriálu Jiří Janák. Všichni tři jezdci se střídali na dvou vozech Porsche 997. Jeden vůz rozjížděl Jerman a druhý Janák.
Hned po prvním kole Jermana vystřídal Mičánek, jenž postupně dokázala umazat ztrátu zhruba 40 sekund po zastávce v boxech. Tento vůz, který po Mičánkovi pilotoval Janák, se postupně probojoval až na první místo třídy do 3500 ccm před své největší soupeře a celá trojice si připsala cenných 20 bodů za vítězství. V průběžném pořadí před říjnovým Epilogem zvýšili Mičánek s Jermanem náskok z devíti až na 14 bodů. Druhý vůz Porsche 997 skončil po polovině závodu v boxech kvůli poruše tlaku oleje.
Na Jirku Mičánka čeká v neděli v Podzimní ceně Brna souboj o titul ve sprintu ve třídě do 3500 ccm, kde má na prvním místě pouze jednobodový náskok před Danem Michlem. "Michl má stejně výkonný vůz, který je ale o 300 kilo lehčí. Pokud se mu nic nepřihodí, tak moc šancí na úspěch nemám. Ale závod se rozhoduje až po odmávnutí cílovým praporkem. Večer před závodem jsem si šel zaplavat, dobře se vyspím. A potom se uvidí. Nic není předem ztraceno," tvrdí Mičánek.
Dobře si vedl v sobotní kvalifikaci před nedělním závodem seriálu VW Polo Cup Tomáš Mičánek, který skončil osmý.

tisková informace Micanekmorsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Zářiové testování Salenu v Brně objektivem Jardy Marečka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose