www.car.cz
 

Triumf ve třídě Race Truck díky skvělým motorům z Roudnice
     tisková zpráva


Nečekaný, leč více než zasloužený úspěch slavili inženýři a mechanici Buggyra Technology Center na okruhu v Alastaro ve třídě Race Truck. Na technicky mimořádně náročném okruhu (zvláště pak, co se akcelerace a fungování brzd týče) totiž posbírala největší počet bodů dvojice Jochen Hahn (Mercedes) a Ross Garret (Foden). Oba jezdci tak připravili drtivou porážku do té doby jednoznačně dominujícím vozům MAN.

 
Motory obou závodních speciálů pocházejí právě z roudnického BTC! „Naším cílem je, aby se o Buggyře nehovořilo pouze v souvislosti se třídou Super Race Truck,“ říká šéfkonstruktér Mario Kress. „Možná to bude znít poněkud neskromně, ale nejlepší závodní motory pro tahače se dnes vyrábějí v Roudnici. Nepamatuji si, že by v posledních dvou letech nebyl na prvních dvou místech třídy Race Truck ani jeden z vozů MAN.“
 
S Kressem pochopitelně souhlasí i Jochen Hahn a Ross Garrett. Někomu se může zdát divné, že jezdím na Mercedesu a motory si nechávám připravit v Roudnici, na druhé straně nevím o žádné jiné firmě, které by se specializovala na závodní motory, má veškeré zařízení a hlavně tým inženýrů a mechaniků, kteří rozumějí závodění,“ tvrdil po závodu Hahn (druhé a první místo), kterého doplnil britsky stručný Garrett, který skončil ve Finsku třetí a druhý.
 
 Ptali se mě, co od motoru vyžaduji. Řekl jsem, že chci agregát o síle blížící se tisícovce koní. Co jsem chtěl, to mám, v Alastaro se mi jelo fantasticky"
 
buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose