www.car.cz
 

Lamborghini ST: Adam Lacko si spravil chuť druhým a třetím místem
     21.9.2009 21:56 - tisková zpráva


Zklamáním z neoprávněné penalizace i úspěchem dnes završila trojice českých jezdců týmu Lamborghini Racing Eastern Europe své působení při dalším závodě Lamborghini Super Trofeo, který se konal v rámci závodního víkendu DTM na zkrácené verzi okruhu Catalunya. Zatímco posádka ve složení Jarek Janiš - Štěpán Dostál dosáhla ve Španělsku na čtvrtou a šestou příčku, Adam Lacko se dvakrát radoval z pódiového umístění.

V sobotním závodě dojela dvojice Janiš - Dostál čtvrtá, stejná pozice jim proto patřila i na startovním roštu první ze dvou nedělních rozjížděk. Jarek Janiš se brzy po startu dokázal probít na druhou pozici a tvrdě útočil i na první příčku, kterou v tu chvíli držel Peter Kox. Napínavý souboj o vítězství, jenž musel lahodit oku všech přítomných diváků, dostal při zastávce v boxech nečekanou zápletku.

Oba piloti zajížděli na střídání ve stejném kole, těsně za sebou. Ovšem zkušený holandský pilot šel při zajíždění ke svým mechanikům nepochopitelně tvrdě na brzdy. Český jezdec nebyl v tu chvíli daleko od vzájemné kolize, a aby zabránil nárazu zezadu, strhl řízení mimo Koxovo Gallardo. Bohužel, při manévru zničil fotobuňku, která měří rychlost vozů na pitlane.

Zcela překvapivě ale sportovní komisaři celý incident vyhodnotili v neprospěch naší dvojice, která musela do boxů opět: odpykat si trest STOP & GO. První nedělní jízdu tak dokončil Štěpán Dostál na šesté příčce. Ta zároveň určila postavení na startu do třetího, závěrečného závodu celého víkendu. V něm posádka Janiš – Dostál dokázala svoje Lamborghini Gallardo LP 560-4 dovézt na čtvrté místo.

Včerejší úvodní rozjížďku dvojice Adam Lacko - Michael Scheublein předčasně ukončila nehoda. Mladý německý jezdec krátce po startu tvrdě havaroval a z incidentu si kromě jiného odnesl i psychické šrámy, které mu nedovolily postavit se na start dnešních dvou závodů. Adam Lacko proto absolvoval kompletní nedělní program sám, kvůli kolegově havárii startoval do úvodní jízdy z poslední pozice.

 Český jezdec předvedl fantastickou stíhací jízdu, která mu vynesla druhé místo v cíli i nadějné postavení na startu do třetího závodu. V něm Lacko držel dlouhou dobu druhou pozici, ale v závěru začalo jeho Gallardo ztrácet výkon. Český pilot byl proto v cíli rád alespoň za bronzovou příčku. 

Jarek Janiš: „Jsem velice spokojen s přístupem mého kolegy Štěpána Dostála. Během víkendu postupně zrychloval, lepšil se s každým odjetým kilometrem. Ale stále jde o jezdce s minimem zkušeností, proto musíme, pokud jde o pomýšlení na kvalitní výsledky, zůstat nohama na zemi. K incidentu s Peterem Koxem mohu říct jen jediné. Radši jsem srazil fotobuňku než jeho, penalizaci jsme dostali neoprávněně.“

Štěpán Dostál: „Byl to skvělý zážitek. Dokázali jsme nasbírat nějaké body, já jsem se toho hodně naučil. Vím, že moje časy nebyly úplně optimální, ale dařilo se mi, myslím, jezdit bez chyb. Rozhodně bych si podobnou zkušenost chtěl vyzkoušet i příště.“

Adam Lacko: Gallardo LP 560-4 není moc závodní auto, je potřeba si na jeho chování chvíli zvykat. Ale postupně jsem našel způsob, jak s ním zajíždět dobré časy, s dalšími najetými kilometry a možností testovat by se pak dalo zrychlit ještě víc. Každopádně závody se mi líbily a s výsledkem nedělních dvou závodů jsem velice spokojen.“

Výsledky prvního nedělního závodu naleznete ZDE
Výsledky druhého nedělního závodu
naleznete ZDE

Průběžné hodnocení jezdců Blancpain Lamborghini Super Trofeo naleznete ZDE
Průběžné hodnocení týmů
 Blancpain Lamborghini Super Trofeo naleznete ZDE

 

BPA


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2009 v Imole - a další závody objektivem Pavla Jelíinka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose